ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent College de Brink in zee met kappersacademie Rob Peetoom | NH Gooi
  • Thema Onderwijs
  • Zaterdag 06 maart 2021 om 14:34 | bijgewerkt: om 15:00 uur
  • Daan Visser

De Larense middelbare school College De Brink gaat een samenwerking aan met de academie van bekende kapper Rob Peetoom. Dat laat directeur van De Brink Eric van ‘t Zelfde weten in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag.

College de Brink
College de Brink

Naast de bekendmaking van de samenwerking met de academie van Rob Peetoom, werd eerdere deze week bekendgemaakt dat de Brink ook een samenwerking aangaat met de academie van topchef Ron Blaauw. 

Voordelen

Samenwerkingen met zulke externe academies zijn volgens Van 't Zelfde goed voor de leerlingen. "Om ze zo te inspireren en zelfvertrouwen te geven. Daar leren ze zo veel meer van." 

Een ander voordeel van zo'n samenwerking is volgens de directeur dat je de stap naar het mbo voor de vmbo-leerlingen dichterbij brengt. "Het is al jaren een wens in Nederland om het mbo wat meer te laten zakken in het vmbo-onderwijs."

Vmbo en mbo niveau 2 worden op deze manier gecombineerd en dan duurt de overstap in plaats van 5 maar 4 jaar. "Zo kunnen onze leerlingen op een veel hoger niveau instromen in het mbo."

Start 

De samenwerking met Ron Blaauw start 1 augustus. Van 't Zelfde gaat ervan uit dat tegen die tijd de meeste mensen zijn gevaccineerd, dat de horeca open is en een normale kookklas tegen die tijd gewoon mogelijk is. 

Tijdens de coronacrisis is het praktijkonderwijs gewoon doorgegaan. Volgens de directeur is dat geen probleem geweest door de grootte van de klaslokalen waarin de lessen gegeven worden. "Het zijn enorme lokalen, waardoor wij de anderhalve meter afstand konden houden. Daar hebben hele klassen staan koken of lassen." 

Luister het hele interview met Eric van 't Zelfde af via deze link.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren