ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer aangehouden voor witwassen van miljoenen aan crimineel geld | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Vrijdag 12 maart 2021 om 10:12
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Een man uit Huizen is afgelopen maandag aangehouden op verdenking van het witwassen van ongeveer tien miljoen euro aan crimineel geld. Naast de Huizer werden nog vier mannen aangehouden uit Soest, Rotterdam en Den Haag. De rechter-commissaris heeft gisteren besloten dat ze nog zeker twee weken vast blijven zitten. 

Aanhouding politie stock
Beeld ter illustratie Politie

De mannen zouden vanaf 2016 ongeveer tien miljoen euro aan crimineel geld hebben witgewassen door dat geld af te dekken met valse facturen.

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) kwam de vijf mannen op het spoor na een tip over mogelijk verdachte transacties. Het vermoeden bestond dat er betalingen vanuit schroothandelaren plaatsvonden, zonder dat daar een dienst of levering tegenover stond.

Onderzoek loopt al langer

De politie deed in september vorig jaar ook al invallen en doorzoekingen op verschillende locaties in hetzelfde onderzoek. Tijdens die doorzoekingen namen agenten administratie, contant geld, gegevensdragers en wapens in beslag. De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar die administratie en gegevensdragers. Dat leidt nu dus tot deze aanhoudingen. 

Bij de aanhoudingen van maandag werd er bij de vijf mannen beslag gelegd op banksaldi, twee huizen en vier luxe auto's. Ook werd er 260.000 euro aan contant geld in beslag genomen. 

De vijf verdachten zitten 'in alle beperkingen'. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat en niet met elkaar of met anderen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren