ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gilly vindt boete van 500 euro een lachertje: “Ik ondervind hier nog iedere dag last van” | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Media
  • Vrijdag 19 maart 2021 om 09:25 | bijgewerkt: om 11:59 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Gilly Emanuels bij haar ijssalon werd uitgescholden en dat een filmpje daarvan verscheen op social media. Vandaag is de uitspraak in de zaak. De jongen hangt een boete van 500 euro boven het hoofd. Een schijntje volgens Emanuels, die nog elke dag de consequenties van het incident ervaart. 

Gilly Emanuels bij de rechtbank in Utrecht
Gilly Emanuels bij de rechtbank in Utrecht NH Nieuws / Carlijn Kok

"Ik sta met mijn naam en toenaam op het internet, niet omdat ik daar zelf voor gekozen heb, maar omdat deze mannen dat besloten hebben", vertelt Emanuels bij NH Radio. "Ik ben alles kwijtgeraakt. Ik heb noodgedwongen moeten verhuizen. Het heeft mij emotioneel en financieel van alles gekost."

In de zomer van 2017 verscheen op sociale media een filmpje waarin te zien is hoe Emanuels met een stok en slaande beweging maakt richting de jongeren - inmiddels mannen - die haar uitdagen. Ze schelden haar ondertussen uit voor onder andere 'kankernegerin', 'kankerzwarte', 'kankeraap', 'ga lekker je boom in man'. 

Vervolgens doen beide groepen aangifte tegen elkaar. De jongeren van mishandeling en zij van discriminatie. Van de rechter krijgt ze geen straf. Volgens de rechter is de mishandeling wel bewezen, maar was dit niet strafbaar. 

Boete voor belediging

De man die twee weken geleden voor de rechter stond hoorde een boete van 500 euro tegen zich eisen vanwege belediging. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om belediging, omdat alleen Emanuels wordt aangesproken door de jongens en niet een hele groep. Daar is de voormalig ijssalonhoudster het absoluut niet mee eens. "Iemand van kleur mag je gewoon aanvallen, mag je racistische bejegenen. Wat voor signaal geef je dan af als officier van justitie?"

Ze hoopt dit hoofdstuk van haar leven af te sluiten, maar zegt dat het niet makkelijk is. "Het beheerst mijn leven nog iedere dag. Financieel ondervind ik daar elke maand de consequenties nog van. Dus ik zal dit de rest van m’n leven met me meedragen."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren