ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren blijft komende weekenden toegangswegen afsluiten tegen autospotters | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Maandag 29 maart 2021 om 13:28 | bijgewerkt: om 13:54 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - De toegangswegen naar Laren blijven ook de komende weekenden afgesloten als het te druk dreigt te worden met autospotters. Dat heeft burgemeester Nanning Mol besloten om de toestroom van de autospotters tegen te gaan. De maatregelen gelden zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. 

Autospotters op de Larense Brink
Caspar Huurdeman Fotografie

De autospotters vormen al maanden een probleem op de Larense Brink. De grote groepen jongeren die foto's maken van peperdure auto's die voorbij rijden, zorgen volgens de gemeente voor levensgevaarlijke verkeerssituaties.

Daar komt bij dat Laren ook de 'supercars' liever kwijt dan rijk is: de eigenaren zorgen voor veel geluidsoverlast door te toeteren of vaak net iets te hard het gaspedaal in te trappen. Aan de andere kant beseft Laren ter dege dat de dure auto's ook een beetje bij het chique dorp horen. 

Laren besloot een maand twee belangrijke toegangswegen naar het dorp af te sluiten om de komst van de peperdure auto's én de autospotters tegen te gaan. Het waren harde maatregelen nadat Laren eerder vooral met aanspreken en handhaven de autospotters probeerde te weren. De maatregelen bleken effect te hebben. De laatste weken is het erg rustig op de Brink.

Dat ervaart Laren zelf ook zo. "De combinatie van het sluiten van de toegangswegen en de inzet van verkeersregelaars, hosts en handhaving bleken het meest effectief om te zorgen voor een veilige en rustige situatie op de Brink", aldus burgemeester Mol.

Maatregelen wat soepeler

Anders dan eerder worden de toegangswegen nu alleen afgesloten als het daadwerkelijk te druk dreigt te worden met autospotters. Ook hoeven de toegangswegen niet de hele dag meer afgesloten, maar slechts een paar uur. Laren wil er daarmee voor zorgen dat winkeliers gewoon goed bereikbaar blijven. 

Hoe lang de maatregelen nodig blijven, weet Laren niet. "Zoals de overlast in de tijd van coronabeperkingen snel toenam, bestaat de mogelijkheid dat die ook weer zal afnemen als andere vrijetijdsbesteding weer mogelijk wordt. Tegelijkertijd is het niet te verwachten dat zonder structurele maatregelen de Brink echt rustig wordt. "

Laren laat weten dat het de situatie rond de autospotters op de Brink constant blijft evalueren. Er wordt nog gekeken naar een structurele oplossing tegen het probleem. Zo onderzoekt de gemeente onder meer nog of de 'spottersplek' heringericht kan worden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren