ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Grote opknapbeurt voor gevels monumentaal station Naarden-Bussum | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Werk
  • Woensdag 31 maart 2021 om 14:07 | bijgewerkt: om 14:08 uur
  • Sjoerd Stoop

Station Naarden-Bussum staat een grote opknapbeurt te wachten. De gevel en de zijvleugels gaan helemaal gerenoveerd worden. Het werk start volgende week en gaat een jaar duren. 

Station Naarden-Bussum
NH Nieuws

Er wordt al veel langer gewerkt aan en rond station Naarden-Bussum. Twee jaar geleden werden enkele sporen weggehaald en werden overwegen korter gemaakt om het treinverkeer door Bussum te verbeteren. Een jaar geleden werd er ook een tweede doorgang gemaakt en werd het eerste perron verbreed en aangepast. 

Nu wordt de gevel van het monumentale gebouw onder handen genomen en worden ook de zijvleugels aangepakt. De zijvleugels worden straks ook verhuurd. 

Meer werkzaamheden

De verbouwwerkzaamheden gaan een jaar duren. Volgens de NS valt de overlast voor reizigers wel mee omdat het meeste werk gebeurt buiten de looproutes. Daarnaast wordt het werk gefaseerd gedaan. 

De opknapbeurt voor de gevel en de zijvleugels is zeker nog niet het laatste dat op het station wordt gedaan. Het weghalen van de sporen heeft aan de achterkant van het station ruimte gemaakt voor een tweede toegang van het station. Daar moet ook een grotere fietsenstalling komen en een parkeerterrein. Het hele station moet volgend jaar zomer klaar zijn.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren