ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise huisartsen gaan vaccineren in kerken en brandweerkazernes | NH Gooi
  • Thema Gezondheid
  • Donderdag 08 april 2021 om 16:27 | bijgewerkt: om 16:30 uur
  • Sjoerd Stoop

Gooise huisartsen gaan patiënten de komende tijd vaccineren tegen het coronavirus op locaties als kerken en brandweerkazernes. Dat meldt de Regionale Huisarts Organisatie Gooi en Omstreken (RHOGO). Als ze groen licht krijgen om weer met AstraZeneca te vaccineren, zouden ze zelfs maandag al kunnen beginnen. 

Vaccinatie
Archiefbeeld BSR Agency / Niels Wenstedt

De huisartsen vaccineren de komende weken mensen tussen de 60 en 64 jaar, maar ook mensen met een BMI boven de 40 of het syndroom van Down. Dat gebeurt niet bij de huisartspraktijken zelf, maar op grotere locaties. De meeste Gooise huisartsen hebben ondertussen een geschikte locatie gevonden. Met behulp van de verschillende gemeenten worden onder meer buurtcentra, maar ook kerken en brandweerkazernes klaargemaakt. 

Wachten op groen licht

Als alles volgens plan verloopt zouden de eerste prikken komend weekend of maandag al gezet kunnen worden, maar dat hangt wel af hoe het gaat met de vaccinatiestop van het AstraZeneca-vaccin. Het vaccineren ligt nu nog stil door onderzoek naar bijwerkingen, maar er wordt nog deze week groen licht verwacht om verder te gaan.

"Alle vaccinaties die huisartsen geven, zijn in principe met dit vaccin", vertelt een woordvoerder van de RHOGO. "We wachten het bericht dat we daarmee weer kunnen starten nu af. Het kan elk moment komen. Daarna kan het wat ons betreft snel gaan. Als we groen licht hebben kunnen we de afspraken gaan maken. We staan er klaar voor. Enkele huisartsen verwachten komend weekend of maandag al te kunnen starten, anderen starten over twee weken."

Het wordt voor huisartsen de eerste keer dat ze coronavaccins zetten. Toch hebben ze met vaccineren op aparte locaties wel al ervaring. Zo werd de griepprik afgelopen jaar al op centrale locaties gegeven. Huisarts René Batenburg noemt dat 'een geschikte proef'. "Dat moest ook al op afstand. De wachttijd na afloop is het enige verschil", aldus Batenburg.  

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren