ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp weert geparkeerde fietsen uit winkelstraat om afstand te kunnen houden | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 13 april 2021 om 06:47
  • Sjoerd Stoop

Bezoekers van het centrum van Weesp mogen straks niet meer hun fiets parkeren in de voornaamste winkelstraat van de stad. Dat heeft de gemeente bepaald. Met de maatregel wil Weesp dat er genoeg ruimte overblijft om in de toch al smalle Slijkstraat anderhalve meter afstand te kunnen houden.

De Slijkstraat in Weesp
Atsje / CC BY-SA

Weesp wil met de maatregel de drukte voor zijn als straks het lenteweer aanbreekt en de winkels weer open mogen. De verwachting is dat de drukte in de straat dan weer toeneemt. 

Een jaar geleden bleek het houden van anderhalve meter afstand in de straat lastig. Er werden looplijnen op straat gemaakt en voor winkels werden wachtrijen gemarkeerd, maar dat bleek niet altijd goed genoeg te werken. Door de fietsen weg te halen wil Weesp meer ruimte maken.

Verbodsborden

Bezoekers van het centrum worden gevraagd hun fiets niet meer op straat neer te zetten, maar alleen op fietsparkeerplekken. Er worden verbodsborden geplaatst om de maatregelen duidelijk te maken. Ook de looplijnen en gemarkeerde wachtrijen zullen weer terugkeren in het straatbeeld.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren