ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gezondheid van burgemeester Broertjes gaat voorzichtig vooruit | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 28 april om 17:28 | bijgewerkt: om 18:38 uur
  • Sjoerd Stoop

De gezondheid van de met een hersenontsteking kampende Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes gaat voorzichtig vooruit. Dat meldt de gemeente Hilversum. Er is 'voorzichtig optimisme' over zijn herstel.

Burgemeester Pieter Broertjes
Burgemeester Pieter Broertjes Gemeente Hilversum

Burgemeester Broertjes werd een week geleden met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege een zware infectie, die later een hersenontsteking bleek.

De behandeling van die hersenontsteking - om precies te zijn encefalitis - slaat nu aan. "Er zijn tekenen van herstel en vooruitgang zichtbaar bij de burgemeester. De behandeling wordt voortgezet en zodra mogelijk wordt er gestart met de revalidatie", laat de gemeente nu weten.

Toch betekent dat nog niet dat burgemeester Broertjes snel zal terugkeren. Het volledige herstel van de burgemeester gaat naar verwachting nog minimaal twee maanden duren. 

Familie dankbaar voor steun Hilversummers

Sinds bekend is dat burgemeester Broertjes in het ziekenhuis ligt, sturen bezorgde Hilversummers veel kaarten en bloemen. Daarnaast waren de kerken en moskeeën een paar dagen open om een kaarsje voor de burgemeester te branden. 

De familie van de burgemeester laat weten diep geraakt te zijn door de steun van de Hilversummers. "De burgemeester wil iedereen ongelofelijk bedanken voor de vele steunbetuigingen. Elke steunbetuiging geeft de burgemeester, maar ook ons als familie, daadwerkelijk steun en kracht", aldus de echtgenote van de burgemeester.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren