ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 19-jarige Hessel geëerd na hulp aan neergestoken huisarts | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 30 april 2021 om 21:00 | bijgewerkt: om 21:18 uur
  • Milton Pus

Hessel ten Holter kreeg gisteren de Zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds. Deze onderscheiding werd aan de 19-jarige Loosdrechter uitgereikt door burgemeester Crys Larson van de gemeente Wijdemeren. Hessel schoot in augustus 2018 huisarts Willem Stronck te hulp in zijn woonplaats, die in zijn behandelkamer door een patiënt werd aangevallen met een mes.

Hessel ten Holter
Hessel ten Holter geëerd na heldendaad Gemeente Wijdemeren

Hessel schoot te hulp toen hij een schreeuw om hulp hoorde vanuit de huisartsenpraktijk. De jongen zag dat er een man naast Stronck stond en kwam door een openstaand raam binnen. De dader schrok vervolgens zo van zijn aanwezigheid dat hij snel wegrende. Door het ingrijpen van de toen 17-jarige Hessel heeft de huisarts het overleefd.

Eerder dit jaar eiste het Openbaar Ministerie in hoger beroep een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging voor de 36-jarige verdachte. Hij werd verdacht van een poging tot doodslag, omdat hij Stronck met vijf messteken om het leven probeerde te brengen.

Hessel ten Holter
Hessel ten Holter krijgt de medaille opgespeld door zijn moeder Gemeente Wijdemeren

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren