ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kwart van 't Gooi heeft coronavaccinatie al gehad, derde prikstraat vandaag open | NH Gooi
  • Maandag 10 mei om 12:47 | bijgewerkt: om 14:55 uur
  • Sjoerd Stoop

Meer dan een kwart van de Gooise volwassenen heeft ondertussen de eerste coronavaccinatie gekregen. Dat valt te concluderen aan de hand van cijfers van de GGD. Dat aantal moet de komende tijd steeds harder gaan stijgen, zeker nu vanaf vandaag de derde Gooise vaccinatielocatie open gaat. De GGD verhoogt de vaccinatiecapaciteit daarmee de komende tijd naar maximaal ruim 3.600 prikken per dag. 

Vaccinatielocatie Naarderbos
Vaccinatielocatie Naarderbos GGD Gooi en Vechtstreek

Van alle Gooise volwassenen hebben nu een kleine 60.000 mensen hun eerste coronavaccinatie gehad, waarvan er 20.000 mensen ook hun tweede prik al hebben gekregen. De regio telt ongeveer 200.000 mensen boven de achttien jaar. 

De eerste vaccinaties met het coronavaccin werden afgelopen januari gezet. Dat gebeurde eerst nog op één locatie, maar vanaf vandaag heeft de Gooise GGD drie vaccinatielocaties tot haar beschikking. Naast de grote vaccinatielocaties van Huizen en Hilversum opende vanmorgen een derde grote vaccinatiepaviljoen op het grote parkeerterrein van het Naarderbos. 

"Als alle vaccins volgens schema worden geleverd, kunnen we 30.000 prikken per week zetten"
GGD-woordvoerder jakolien Schreijenberg

Met het derde vaccinatiepaviljoen moet het de komende weken steeds harder gaan met het aantal vaccinaties per dag. Als er voldoende vaccinaties worden aangeleverd, zouden er in de regio meer dan 3.600 prikken per dag kunnen worden gegeven, wat neerkomt om zo'n 30.000 prikken per week. "We verwachten de piek van het aantal vaccinaties tussen eind mei en eind juni, want dan worden alle vaccins pas echt volgens schema geleverd", zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Tot die tijd krijgen we veel minder vaccins, maar we doen wat we kunnen. Deze week staan er 13.000 afspraken voor een vaccinatie, wat neer komt op zo'n 600 vaccinaties per locatie per dag."

Daarbovenop komen overigens nog de vaccinaties die nu al worden gezet door huisartsen en de ziekenhuizen. Wie welk vaccin krijgt en bovenal wie het vaccin zet, verschilt per groep.

Drie locaties

Op de drie vaccinatielocaties wordt op zeven dagen per week twaalf uur per dag geprikt. Met de komst van de derde vaccinatielocatie is het aantal plekken om te prikken ook goed verdeeld over de regio, zodat mensen niet al te ver hoeven te reizen voor hun coronavaccinatie.

Het prikken gebeurt normaal gesproken van 8.00 tot 20.00 uur. Alleen als er minder afspraken zijn, wil de GGD nog wel eens eerder stoppen. "Op de nieuwe locatie in Naarden wordt er bijvoorbeeld vandaag slechts tot 17.00 uur geprikt, maar dat komt omdat we gewoonweg nog niet genoeg vaccins hebben om langer door te gaan. Dat duurt nog even."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren