ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gevonden kogels na schietpartij Hilversum waren 'knalpatronen' | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 18 mei 2021 om 13:30 | bijgewerkt: om 13:31 uur
  • Sjoerd Stoop

Bij de schietpartij op de Hilversumse Diependaalselaan gisteravond blijkt niet met scherp te zijn geschoten. Dat bevestigt de politie. De kogelhulzen die de politie na de geloste schoten vond, blijken na onderzoek zogeheten knalpatronen.

Schietpartij Diependaalselaan Hilversum
Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Het onderzoek naar de schietpartij loopt nog, zo laat de politie weten. Wel blijkt al dat de kogels dus geen echte kogels waren, maar ongevaarlijke knalpatronen. Zulke patronen worden afgeschoten met een alarmpistool. Ze geven harde knallen die erg lijken op echte pistoolschoten, maar er kan niet iemand mee worden neergeschoten.

De geloste schoten zorgden gisteravond voor ophef op de Diependaalselaan, tussen de Geraniumstraat en de Bosdrift. Buurtbewoners schrokken van meerdere harde knallen en belden de politie.

Verdachten nog vast

De twee verdachten die gisteravond door de politie werden klemgereden na de geloste schoten, zitten nog wel vast. Het gaat om een 41-jarige Hilversummer en een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie weet nog niet waarom de knalpatronen werden afgevuurd. De twee mannen worden nog verhoord. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren