ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee zwaargewonden bij brand in rijtjeshuis | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Vrijdag 28 mei 2021 om 07:54 | bijgewerkt: om 13:17 uur
  • Sjoerd Stoop

Bij een felle woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof zijn vanmorgen twee mensen zwaargewond geraakt. Zeer waarschijnlijk gaat het om de bewoners. De straat rondom het huis is ruim afgezet, de technische recherche doet onderzoek. 

Twee zwaargewonden na felle brand in Hilversums rijtjeshuis
Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De brand ontstond vanochtend vroeg, rond 4.45 uur. Waardoor het vuur begon, is nog niet bekend. De brand woedde op de benedenverdieping van het huis en zorgde voor veel rook. De brandweer had de brand snel onder controle. 

De twee slachtoffers werden tijdens het blussen gevonden door brandweermannen. Er werden meteen twee traumateams opgeroepen voor hulp aan de slachtoffers. Omstanders hebben gezien dat ze gereanimeerd moesten worden.

Slachtoffers naar het ziekenhuis

De slachtoffers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hoe het met ze gaat, kan de politie tot nu toe geen mededelingen doen. 

Volgens buurtbewoners zou er al vaker het een en ander hebben gespeeld bij het bewuste huis. Zo zou er onlangs nog een steen door het raam zijn gegooid. Het gerepareerde raam is nog overduidelijk te zien, er hangt ook een grote beveiligingscamera onder. Van de steen door de ruit zou aangifte zijn gedaan. 

De politie kan het eerdere voorval en de aangifte nog niet bevestigen en verwijst naar het lopende onderzoek naar de brand. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren