ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricum gaat aan de slag met knelpunten verkeersveiligheid voor komst HOV-bus | NH Gooi

Blaricum gaat aan de slag met twee 'knelpunten' die aan het licht zijn gekomen na het uitvoeren van een onderzoek naar de verkeersveiligheid voor de komst van de snelle HOV-bus. Dat heeft de gemeente laten weten aan bewoners die zorgen hebben over de verkeersveiligheid.

Lijn 320 is nu de busverbinding tussen het Huizen en Hilversum, de HOV moet deze lijn gaan vervangen
Lijn 320 is nu de busverbinding tussen het Huizen en Hilversum, de HOV moet deze lijn gaan vervangen NH Nieuws

De snelle HOV-bus tussen Hilversum en Huizen moet over pakweg anderhalf jaar gaan rijden. Blaricummers hebben onder meer zorgen over het traject dat de bus aflegt over de Stroomzijde en de Stichtseweg. Zij spreken hun zorgen uit over de verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen, de snelheid van de bus en het aantal bussen dat over de weg kan gaan rijden. 

De gemeente Blaricum heeft een onafhankelijk bureau gevraagd om een verkeersveiligheidstoets te doen. Daar blijkt uit dat er aan de Stroomzijde en bij de zogeheten Gordiaanse Knoop bij de Blaricummermeent wel het nodige verbeterd kan worden voor de verkeersveiligheid en de komst van de bus. 

Maatregelen

Blaricum heeft de betrokken bewoners laten weten met de punten aan de slag te gaan. Welke maatregelen er precies genomen gaan worden, is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt onder meer gesproken over het aanpassen van de Gordiaanse Knoop en het autovrij maken van de Stroomzijde tussen dat kruispunt en de Aristoteleslaan. Ook wordt er een oplossing gezocht voor een oversteek ter hoogte van de Gooische Dreef.

De gemeente laat weten dat de maatregelen ook weer worden beoordeeld door verkeersdeskundigen. Dat gebeurt nog voor de zomer. Dan komt er ook een plan van aanpak dat met de buurt zal worden besproken. Komend najaar moet het plan verder worden uitgewerkt. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren