ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum gaat nog dit jaar drie pleinen vergroenen | NH Gooi

Hilversum gaat nog dit jaar van start met het groenen van drie pleinen aan de oostkant van de gemeente. Het gaat om de pleinen van wijkcentrum De Geus, aan de Ampèrestraat en aan de Kleine Drift.

Wijkcentrum De Geus
Eigen foto

Met het vergroenen van de pleinen komt Hilversum vooral de buurtbewoners rond de pleinen tegemoet. Ze willen meer groen, omdat ze hun wijk te veel versteend vinden. Dat is ook niet gek: Hilversum Oost is volgens de gemeente een van de meest versteende buurten van Nederland.

Het plan om de buurt groener te maken ligt er al langer. De gemeente heeft de afgelopen anderhalf jaar samen met buurtbewoners gekeken wat er kan. Er was onder meer een verkiezing over welke pleinen er precies groener gemaakt moesten worden. 

Het vergroenen van de pleinen is geen goedkoop klusje: de gemeenteraad heeft er gisteravond bijna een half miljoen euro voor beschikbaar gesteld. 

Drie pleinen

Het voorplein van wijkcentrum de Geus wordt opgeknapt samen met de beheerders. Het wijkcentrum had al een plan om het buitenterrein groener te maken, naast de moestuin die er al was. De Kleine Drift en de Ampèrestraat worden aangepakt op voorspraak van de buurt. Meer dan honderd mensen hebben daar al hun wensen voor doorgegeven. 

Er wordt nog gewerkt aan de groenplannen. Voor het einde van het jaar moet de eerste schop de grond in gaan.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren