ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Malafide dakdekker heeft voor 50.000 euro mensen opgelicht' | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Maandag 28 juni 2021 om 08:00
  • Carlijn Kolk

Gerrit ter H. uit Muiden staat vandaag voor de rechter voor acht oplichtingen. De man doet zich voor als dakdekker en laat mensen vooraf betalen, maar vervolgens komt hij afspraken niet na. Zo trekt hij een spoor van ellende door Bussum en Muiderberg. 

dakpan dak raam dakdekker
foto: Rogiér Dankerlui

In 2019 kwam Ter H aan bij Denksportcentrum in Bussum. Hij zei tegen de manager van het centrum dat het dak onderhoud nodig had en hij deed zich voor als betrouwbare ondernemer. Vervolgens sloot hij een overeenkomst met de manager om het dak te repareren. Ter H. liet het denksportcentrum vooraf 8.000 euro betalen voor de aankoop van materialen. Maar de dakdekker kwam de afspraken niet na.

Op deze manier heeft hij nog een aantal keren mensen opgelicht voor in totaal 50.000 euro. Het is niet de eerste keer dat Ter H. voor de rechter verschijnt. Hij heeft al meerdere veroordelingen op zijn strafblad staan, allemaal soortgelijke feiten.

Proefverlof 

Het AD meldt dat hij zes jaar geleden al eens tot 16 maanden cel werd veroordeeld omdat hij schuldig werd bevonden aan het oplichten van zeventien mensen. Tijdens zijn proefverlof knipte de dakdekker zijn enkelband door en kwam niet terug bij de gevangenis.

Na een aantal weken werd hij weer aangehouden. Maar in de tussentijd heeft hij opnieuw slachtoffers gemaakt. Zo zou hij een achttal woonark-eigenaren in Kortenhoef hebben opgelicht.

De rechtszaak start vandaag om 13.30 uur in Utrecht.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren