ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum zet volgende stap naar metamorfose Arenapark | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 06 juli 2021 om 11:33 | bijgewerkt: om 11:59 uur
  • Sjoerd Stoop

De plannen om het Hilversumse Arenapark een grote metamorfose te geven en een plek te maken voor wonen, werken, onderwijs en sporten worden steeds verder vormgegeven. Hilversum heeft bureau VenhoevenCS aangenomen om het stedenbouwkundig plan verder vorm te geven. 

Het Hilversumse Arenapark
Gemeente Hilversum

Hilversum werkt al langer aan de toekomstplannen voor het Arenapark. Het kantorenpark werd begin jaren negentig ontwikkeld. Er kwamen zo'n 35 gebouwen en meer dan 50 bedrijven, scholen en sportfaciliteiten.

Toch kwam het eigenlijk nooit echt af: een deel van de 30 hectare grond ligt nog braak en een deel van de openbare ruimte werd nooit aangelegd. 

Dat moet nu gaan veranderen. Een jaar geleden werd door de gemeenteraad een klap gegeven op het 'masterplan', waarmee grofweg werd bepaald wat de gemeente voor ogen heeft met het Arenapark. Dat wordt dus een gemengde vorm van wonen, werken, scholen en sport. Wel sleutelde de raad nog wat aan het plan door het gemeentebestuur de opdracht mee te geven met meer ruimte te komen voor wonen en werken dan eerder bedacht. Daarnaast gaf de raad de opdracht een om alternatief voor de geplande biomassacentrale te onderzoeken. 

De plannen worden nu verder vormgegeven. Zo wordt er gekeken waar er woningen moeten komen en hoeveel dan precies, maar er wordt onder meer ook gekeken naar het eventueel verplaatsen van station Hilversum Sportpark. Ook staat de komst van een grote internationale school en een hotel op het programma. 

Puzzelstukjes

Het door de gemeente aangenomen bureau gaat nu alle puzzelstukjes in elkaar leggen. Er wordt daarbij samengewerkt met meerdere betrokkenen, zoals de belangrijkste grondeigenaren en ontwikkelaars, maar ook bewonersverenigingen van aangrenzende buurten. 

Het eerste voorlopige ontwerp van het plan is naar verwachting komend voorjaar klaar. Komend najaar komt VenhoevenCS al met een aantal uitgewerkte scenario's. Het gaat wel nog even duren voordat het Arenapark helemaal klaar is: naar verwachting tot 2035. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren