ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronapatiënten meer dan verdubbeld: enorme stijging Gooise Meren | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 06 juli om 15:48 | bijgewerkt: om 16:00 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week na weken van daling toch weer flink gestegen. Het aantal positieve tests ligt tweeënhalf keer hoger dan een week geleden, vooral door flinke stijgingen van het aantal coronagevallen in Weesp en Gooise Meren. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Gooise Meren heeft van alle Gooise gemeenten het verreweg het hoogste aantal nieuwe besmettingen. De afgelopen week werden daar per 100.000 inwoners 129,2 mensen positief getest op het virus. Dat komt neer op 75 mensen, vergeleken met slechts 9 mensen een week geleden.

Ook Weesp laat een flinke stijging van het aantal coronagevallen zien. En dat is opvallend: vorige week werd er namelijk geen enkele Weesper positief getest. Afgelopen week zijn er per 100.000 inwoners 111,5 mensen positief getest. Dat komt neer op 22 Weespers met een coronabesmetting. 

Huizen heeft minste besmettingen

Huizen heeft van de hele regio de minste nieuwe besmettingen, al stijgen de cijfers daar ook licht. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 31,5 mensen positief getest. Dat komt neer op 13 mensen. Een week geleden waren dat nog 7 mensen.

Van alle gemeenten laat alleen Hilversum een kleine daling zien. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Voor het eerst in maand tijd weer ziekenhuisopname

Voor het eerst in een maand tijd zorgde het aantal coronabesmettingen weer voor een ziekenhuisopname: afgelopen week werd één bewoner van 't Gooi met coronaklachten opgenomen. 

Er overleed afgelopen week niemand in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak blijft daarmee staan op 252 personen.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren