ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp raakt wéér een wethouder kwijt: Astrid Heijstee wordt burgemeester | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 14 juli om 12:49 | bijgewerkt: om 13:14 uur
  • Sjoerd Stoop

Weesp gaat voor de derde keer dit jaar een wethouder kwijtraken: wethouder Astrid Heijstee (WSP) verlaat Weesp voor een baan als burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem. Heijstee zegt 'blij en trots, maar met pijn in het hart' te vertrekken uit Weesp.

Wethouder Astrid Heijstee
Wethouder Astrid Heijstee Gemeente Weesp

De gemeenteraad van fusiegemeente Kaag en Braassem, waarvan Roelofarendsveen en Leimuiden de bekendste kernen zijn, koos Heijstee uit 35 kandidaten. Tot de Weespse komende november de ambtsketen van haar nieuwe gemeente omgehangen krijgt, blijft ze nog gewoon aan het werk. 

Als Astrid Heijstee vertrekt, heeft ze zeven jaar wethouderschap voor Weesp achter de rug namens de lokale Weesper Stadspartij. Haar vertrek was hoe dan ook al aanstaande: Weesp fuseert volgend jaar maart met Amsterdam, waardoor de stad geen eigen wethouders meer heeft. 

Derde vertrek

Met het vertrek van Heijstee is alleen partijgenoot en wethouder John Vos nog over van het vierkoppige wethoudersteam dat Weesp de afgelopen vier jaar bestuurde. Eerder vertrok wethouder Leon de Lange (D66) al om burgemeester van Landsmeer te worden, een maand eerder stapte wethouder Maarten Miner (GL) na een meningsverschil met zijn eigen partij.

Waar Miner werd vervangen door Carin Ogier, hebben burgemeester en wethouders besloten De Lange niet meer te vervangen en de portefeuilles te herverdelen. Omdat Weesp na het vertrek van Heijstee nog maar een paar maanden bestaat als zelfstandige gemeente, is de kans groot dat de gemeente de laatste maanden met slechts twee wethouders afmaakt. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren