ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Badmintonster Selena Piek legt het in kwartfinale af tegen Zuid-Korea | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Donderdag 29 juli 2021 om 13:03
  • Stephan Brandhorst

Selena Piek en Cheryl Seinen zijn er niet in geslaagd om op de Olympische Spelen door te dringen tot de halve finale bij het badminton. Piek, opgegroeid in Weesp, en Seinen moesten in het dubbelspel het hoofd buigen voor Zuid-Korea.

Selena Piek en Cheryl Seinen
Piek en Seinen stranden in de kwartfinale Pro Shots / George Deswijzen

Piek en Seinen waren het enige badmintonduo in de kwartfinale dat niet afkomstig was uit Azië. Al van tevoren wisten de vrouwen dat het een taaie klus zou worden, want de Zuid-Koreaanse Lee en Shin waren als vierde geplaatst.

In de eerste set was het krachtsverschil dan ook duidelijk zichtbaar. Die ging met 21-8 vrij eencoudig naar Zuid-Korea. In de tweede set konden de Nederlandse badmintonsters aardig aanhaken en maakte het flink spannend. Uiteindelijk wonnen de Zuid-Koreanen ook deze set (21-17) en blijkt de kwartfinale het eindstation voor Piek en Seinen.

Gemengd dubbel

Samen met geboren Amstelvener Robin Tabeling was Piek al uitgeschakeld in het gemengd dubbel. Het laatste groepsduel werd wel gewonnen. Ze waren veel te sterk voor Adham Hatem Elgamal en Doha Hany uit Egypte: 21-9 21-4.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren