ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Emotionele vader Carlo Heuvelman: 'Daders hebben toekomst jonge vent vernietigd' | NH Gooi
  • Dinsdag 14 september 2021 om 22:36 | bijgewerkt: woensdag 15 september 2021 om 06:27 uur
  • Sjoerd Stoop

Verdriet en boosheid: twee maanden na de dood van Carlo Heuvelman kan zijn vader nog altijd niet bevatten dat zijn zoon er niet meer is. "En dat door zinloos geweld, want dat is het", zegt hij vanavond tegen televisieprogramma Opsporing Verzocht. "De daders hebben de toekomst van een jonge vent vernietigd."

Carlo Heuvelman gedenkplek
Carlo Heuvelman gedenkplek NH Nieuws

Carlo Heuvelman kwam twee maanden geleden om het leven nadat een groep jongens hem zwaar mishandelde op de boulevard van de Spaanse badplaats El Arenal op het eiland Mallorca. De jonge Waddinxvener (27) kreeg enkele harde klappen en trappen tegen zijn hoofd en overleed een paar dagen later aan de gevolgen van de mishandelingen. Ook twee van zijn vrienden ontkomen niet aan het geweld. Een groep Gooise jongeren wordt verdacht van de zware mishandelingen, er zitten er ondertussen zes vast. 

Eerste dag

De zware mishandelingen zorgden voor een noodlottig einde van de vakantie van Carlo en zijn vrienden. En dat nota bene op de eerste dag van wat een mooie en gezellige week had moeten worden. "Carlo had echt uitgekeken naar deze vakantie", vertelt zijn vader. "Een dag ervoor stond hij nog voor mijn neus en hebben we even staan praten. Hij had er echt zin in om met zijn vrienden weg te gaan."

Carlo's vader vertelt dat zijn zoon zijn leven goed op de rit had en na zijn vakantie klaar was voor een volgende stap. "Alles liep op rolletjes. Carlo had een goede baan waar hij het goed deed en promotie kon maken, hij had een mooi huis, een lieve vriendin met wie hij klaar was voor de toekomst. Het ging allemaal perfect. Daarnaast had hij een goede vriendengroep. Ze noemden hem wel eens 'the godfather', omdat hij voor iedereen zorgde en altijd klaarstond. Dat alles verdween op die afschuwelijke avond."

"Zorg dat je elke keer goed afscheid neemt van je geliefde. Het leven kan zo voorbij zijn"
Vader Carlo Heuvelman

Ziekenhuis

Nadat ze hoorden van de zware mishandeling van hun zoon stapten de ouders van Carlo meteen op het vliegtuig naar Mallorca om naar hun zoon in het ziekenhuis te gaan. "Daar lag Carlo, in coma. Zwaar gewond aan zijn hoofd. De artsen hadden meteen een zware boodschap voor ons. Het kon drie kanten op. Carlo kon komen te overlijden, lang in coma blijven en als hij al wakker zou worden zou hij zwaar gehandicapt zijn", vertelt zijn vader ontroerd.

"Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen."

Vader Heuvelman vertelt dat het gemis nog altijd overheerst en het verdriet blijft. "Aan anderen zou ik willen zeggen: zorg dat je elke keer goed afscheid neemt van je geliefde. Het leven kan zo voorbij zijn."

Emotionele getuigenoproep

Hoewel al tientallen getuigen zich hebben gemeld en justitie al vele videobestanden heeft van de fatale avond – waardoor de puzzel van wat er precies gebeurd is steeds verder in elkaar valt – gaat het onderzoek naar de zware mishandelingen nog steeds door.

Vader Heuvelman doet een emotionele oproep aan mogelijke getuigen van het geweld tegen zijn zoon om zich zo snel mogelijk te melden. "Neem je verantwoordelijkheid en meld je. Je zou zelf ook niet willen dat het jouw vader, moeder, zoon, dochter of vriend of vriendin overkomt. Denk daar aan en help ons als je meer weet."

Carlo was orgaandonor. Dat zorgt ervoor dat hij nu voortleeft. Vanavond werd bekend dat zijn organen al zeker van vijf mensen het leven hebben gered. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren