ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beruchte kettingrukker verdwijnt voor vijf jaar achter de tralies | NH Gooi
  • Dinsdag 21 september 2021 om 13:17 | bijgewerkt: om 15:34 uur
  • Jasper Leegwater

Jimmy de G., de man die bekend staat als de kettingrukker, is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank acht bewezen dat De G. vorig jaar zomer zeker dertien vrouwen op straat met grof geweld heeft beroofd van hun ketting. 

Kettingrukker anoniem
Politie

De veroordeling van De G. valt wat lager uit dan de eis van justitie: die zag de kettingrukker het liefst voor zes jaar achter de tralies verdwijnen. 

De rechtbank sprak De G. vandaag - terwijl hij zelf niet in de rechtbank aanwezig was - op een aantal onderdelen vrij. Voor zes zaken, waaronder de berovingen in Hoofddorp, Aalsmeer, Nieuw-Vennep en Uithoorn, is er onvoldoende bewijs. 

Voor dertien van de ogenschijnlijk lange lijst aan diefstallen wordt de kettingrukker wel veroordeeld. Naast de gevangenisstraf moet de G. in totaal bijna 15.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

Vrouwen achtervolgd

In totaal zou Jimmy de G. vorig jaar zomer zo'n 47 keer hebben toegeslagen, in onder meer Haarlem, Hoofddorp, Badhoevedorp, Nieuw-Vennep, Ouderkerk aan de Amstel en in 't Gooi. "Het betreft in alle gevallen vrouwelijke slachtoffers van oudere leeftijd. Meerdere slachtoffers hebben aangegeven dat zij voorafgaand aan de straatroof het gevoel hadden gevolgd te worden.", aldus de rechtbank.

Een slachtoffer van de kettingrukker deed twee weken geleden tegen NH Nieuws haar verhaal:

NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren