ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verdachten dodelijke brand Hilversum volgende week voor het eerst voor de rechter | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Donderdag 07 oktober om 14:34 | bijgewerkt: afgelopen maandag om 09:47 uur
  • Sjoerd Stoop

Twee verdachten van de fatale brandstichting aan de Hilversumse Lutherhof, waardoor twee bewoners van een huis om het leven kwamen, staan volgende week voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een zogeheten pro-formazitting, de verdachten horen pas later welke straf ze eventueel te wachten staat. 

Twee zwaargewonden na felle brand in Hilversums rijtjeshuis
Twee zwaargewonden na felle brand in Hilversums rijtjeshuis Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Door de felle brand kwam het Hilversumse echtpaar Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49) om het leven. Ze woonden al een kwart eeuw in de straat.

Het echtpaar werd 's ochtends vroeg overvallen door de vlammen. De brandweer kon ze uit de woning halen, waarna ze op straat gereanimeerd werden. Vanessa overleed nog dezelfde dag, Marco een dag later. De brand zorgde voor een grote schok in de buurt. 

Al langer gepest

Het echtpaar werd voorafgaand aan de brand al langer gepest. Hun huis werd meerdere keren bekogeld met eieren en stenen. Ook werd er eerder al eens een dode rat voor de deur gelegd. Slechts een week voor de fatale brand ging er nog een steen door de ruit. De brand was volgens de politie ook een doelbewuste actie en werd met opzet aangestoken. 

Drie Hilversumse jongeren worden nu verdacht van het aansteken van de brand. Twee van hen staan volgende week dus voor het eerst voor de rechter. Ze werden twee weken na de brand opgepakt op verdenking van de brandstichting en hebben de afgelopen tijd ook vastgezeten. Een derde verdachte werd pas onlangs aangehouden en staat pas later voor het eerst voor de rechter. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren