ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Forse stijging van aantal Gooise coronabesmettingen | NH Gooi
  • Afgelopen dinsdag om 15:29 | bijgewerkt: om 15:38 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week fors gestegen: vergeleken met een week geleden ligt het aantal positieve tests maar liefst twee derde hoger dan een week geleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws / Sjoerd Stoop

De stijging komt vooral door fors hogere cijfers in Laren en Gooise Meren. 

Laren had een week geleden nog het laagste aantal coronabesmettingen, maar heeft nu van alle gemeenten het hoogste aantal. Afgelopen week zijn er in Laren per 100.000 inwoners 221,6 mensen positief getest. Dat komt neer op 25 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met slechts 3 mensen een week eerder.

Ook Gooise Meren meldt een veel hoger besmettingsaantal. Daar werden afgelopen week per 100.000 inwoners 139,5 mensen positief getest. Dat komt neer op 81 mensen, vergeleken met 24 mensen een week geleden.

Weesp heeft minste besmettingen

Weesp heeft van de hele regio relatief de minste nieuwe besmettingen, omdat de cijfers daar juist gedaald zijn. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 20,3 mensen positief getest. Dat komt neer op 4 mensen. Een week geleden waren dat nog 8 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

De stijging van het aantal coronabesmettingen is niet te zien in het ziekenhuis: er werd afgelopen week niemand in 't Gooi met coronaklachten opgenomen. 

Er overleed afgelopen week ook niemand in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak blijft daarmee staan op 265.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren