ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wijdemeren komt met geld om kosten checks coronatestbewijs te dekken | NH Gooi
  • Woensdag 24 november 2021 om 17:01
  • Sjoerd Stoop

Wijdemeren gaat verenigingen en bedrijven geld geven om de extra kosten voor de controles op de coronatoegangsbewijzen te dekken. Er komt een vergoeding van 500 euro per aanvrager beschikbaar. 

QR-code coronapas Gooi
NH Nieuws

Veel horecaondernemers, theaters en sportclubs maken een hoop extra kosten door de verplichte checks op het coronatoegangsbewijs, zonder dat ze dat meteen terugverdienen. 

Het geld dat Wijdemeren nu geeft aan verenigingen en bedrijven komt van het Rijk. Alle verenigingen en bedrijven kunnen vanaf nu een beroep doen op dat geld. 

'Niet voldoende'

Volgens burgemeester Crys Larson moet het geld een deel van de extra kosten dekken, maar dekt het zeker niet alles. "We beseffen dat het voor lang niet iedereen genoeg is om alle extra lasten te compenseren", zegt ze. "Met deze aanpak verdelen we het beschikbare geld zo gelijk mogelijk over alle organisaties. Gelukkig bieden we op deze manier enige verlichting in de kosten die het naleven van de maatregelen met zich meebrengen."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren