ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummers maken babypakketjes voor ouders met krappe beurs: ‘Moet altijd knuffeltje bij’ | NH Gooi
  • Zondag 26 december 2021 om 08:00 | bijgewerkt: om 08:03 uur
  • Ingmar Meijer

Het maken van babypakketjes voor ouders die het financieel niet zo breed hebben, geeft de vrijwilligers van wijkcentrum De Geus 'een goed gevoel'. "Je moet er ook echt een feestje van maken. Daar gaat het om."

Babypakketjes van wijkcentrum De Geus
Babypakketjes van wijkcentrum De Geus Ingmar Meijer

Dat zijn de woorden van vrijwilligster Ank Schilperoort. Een goed jaar geleden meldde zij zich in het Hilversumse buurthuis. Toen de vraag kwam of zij zich op het babykleertjesproject voor Tergooi ziekenhuis in Blaricum wilde storten, was het antwoord een duidelijk ja. 

In het wijkcentrum in Hilversum-Oost leveren buurtbewoners veel kleding in, waaronder kleren voor pasgeboren baby’s. Soms zijn de kleren, in maten 44, 50 en 56, nog gloednieuw. Schilperoort laat sokjes zien, die nog helemaal in de verpakking zitten. En in sommige gevallen komt er iets bekends voorbij. "Hé, dat heb ik al eens eerder in een pakketje gedaan", zegt de 58-jarige Hilversumse.

Tekst gaat verder onder de video.

NH Nieuws

Neutraal pakket

Nadat de kleren zijn ingeleverd, sorteren de vrijwilligers de kleding. Alle kleren die nog goed zijn, neemt Ank mee naar huis. Na het wassen en het strijken gaat ze outfits samenstellen voor jongens, meisjes en ook neutrale pakketjes. Dit vindt zij het leukste om te doen. Het eindresultaat gaat naar De Geus om vervolgens naar het ziekenhuis in Blaricum gebracht te worden. 

Het project is een idee van Ed Bakker. Naast mede-beheerder van het wijkcentrum werkt hij in het Blaricumse hospitaal. Zodoende weet hij dat er behoefte is aan kledingpakketjes, zeker voor mensen die het niet zo breed hebben, is het een uitkomst.

Hydrofiele luier

In de mooi in cellofaan verpakte pakketjes zit meer dan alleen wat mini-kleren. "Er moet een knuffeltje bij", glimlacht Ank. Verder zit er zeker nog een hydrofiele luier bij en soms een leesboekje en informatieboekje voor ouders of een speeltje. Dat is allemaal afhankelijk van wat de gulle gevers doneren. En ergens verstopt in het pakket zit altijd  een briefje met daarop de mededeling dat dit pakket een gift is van De Geus.

Ank vindt het fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen voor mensen met een kleine beurs. De waardering is wederzijds. Dat wijzen appjes en bedankbrieven uit. Vorig jaar ontvingen de vrijwilligers een kaart van de kraamafdeling van Tergooi dat zij zo blij waren met de pakketjes. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Yorrin, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren