ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Forse toename aantal Gooise coronabesmettingen, minder ziekenhuisopnames | NH Gooi
  • Dinsdag 11 januari om 17:46 | bijgewerkt: om 17:56 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week fors toegenomen ten opzichte van vorige week. Het aantal nieuwe positieve tests ligt meer dan zestig procent hoger. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Het aantal coronabesmettingen neemt overal toe, met Laren en Gooise Meren als grootste uitschieters. Laren zag het aantal coronabesmettingen vergeleken met een week geleden zelfs met anderhalf keer zo veel toenemen. 

Afgelopen week zijn er in Laren per 100.000 inwoners 1719,3 mensen positief getest. Dat komt in de praktijk neer op 194 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 'slechts' 75 mensen een week eerder. 

Gooise Meren zag het aantal coronabesmettingen ook verdubbelen. De fusiegemeente meldt over afgelopen week per 100.000 inwoners 1441,7 positieve tests. Dat komt in de praktijk neer op 837 coronabesmettingen, vergeleken met 412 een week geleden. 

Weesp meldt laagste cijfers

Weesp heeft van de hele regio relatief de minste besmettingen. In de stad werden afgelopen week per 100.000 inwoners 866,3 mensen positief getest. Dat komt neer op 171 mensen. Een week geleden waren dat nog 158 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Minder ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is afgelopen week ook gedaald. Er zijn afgelopen week drie mensen uit 't Gooi opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er een week geleden nog vier. 

Er overleden afgelopen week twee mensen in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak staat daarmee volgens het RIVM op 299 mensen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren