ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricumse supermarkt lijkt eindelijk te kunnen gaan uitbreiden | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Donderdag 13 januari 2022 om 17:59
  • Ingmar Meijer

Het duurt een decennium, maar dan kun je ook gaan uitbreiden: het ziet ernaar uit dat de Albert Heijn in Blaricum eindelijk meer meters kan gaan toevoegen aan de locatie aan de Huizerweg. Nu ligt er een nieuw en blijkbaar haalbaar plan op tafel, waardoor de winkel eindelijk kan moderniseren.

Albert Heijn Blaricum
Albert Heijn Blaricum Google Streetview

Komende week bespreekt de Blaricumse politiek de uitbreidingsaanvraag van de supermarkt, die in het hart van het dorp te vinden is.

De winkel is al langer toe aan uitbreiding die nu zelfs noodzakelijk wordt geacht. De druk op de vierkante meters is vele malen groter dan de huidige supermarkt aankan.

Al tijden kampt de zaak met te weinig magazijnruimte, waardoor de supermarkt gebruik moet maken van externe opslagruimte. Daarnaast past 'de functie die de supermarkt heeft in het dorp' niet meer bij het huidige oppervlak, zo schrijft wethouder Maria Klingenberg.

Meer vierkante meters

Het is overduidelijk dat de winkel een ruimer jasje moet krijgen. Dat kan ook, doordat de supermarkt-eigenaren vorig jaar al het pand van Blushing, de koffiezaak van Gordon, en het achtergelegen vrijstaande pand hebben gekocht. Hierdoor kan de winkel verruimen tot 1.300 vierkante meter. 

Tegelijkertijd ontstaat er meer ruimte voor parkeerplaatsen. De naastegelegen woning gaat tegen de vlakte waardoor er twaalf auto's extra kunnen staan. De parkeercapaciteit groeit van 28 naar 40 plekken. Tevens is er straks plek voor 60 fietsen. Dat betekent een verdubbeling van het aantal stallingen.

Extra groot

De extra vierkante meters biedt de bekende supermarkt de kans de verouderde formule los te laten. De nieuwe supermarkt moet de zogeheten XL-formule krijgen, maar moet wel het karakter behouden van een dorpssupermarkt. De winkel zou ruimer ingericht moeten worden, met bredere paden en minder stellingen. 

"Het aanbod uitbreiden van geschikte en betaalbare woningen voor ouderen"
Wethouder Maria Klingenberg

Overigens voorziet het plan ook van drie nieuwe woningen. Die apparatementen op de bovenverdieping, naast de huidige woning boven de bestaande supermarkt, moeten het plan financieel mogelijk maken. Blaricum meent hier woningen van ongeveer 75 vierkante meter te kunnen maken voor senioren tegen een huurprijs van 1.400 tot 1.500 euro per maand.

Doorstroming

"Dit sluit aan bij de Woonvisie 2017-2022 waarin staat om het aanbod uit te breiden van geschikte en betaalbare woningen voor ouderen met als uitgangspunt: kleiner, betaalbaar e duurzaam voor doorstroming van senioren naar een kleinere woning", zo staat in het voorstel. 

De wens om te kunnen uitbreiden leeft inmiddels al tien jaar bij de Albert Heijn. Sinds 2012 voeren de eigenaren van de supermarkt hierover al gesprekken met de gemeente en is menig plan aan de orde geweest. In de tussentijd is verplaatsing van de winkel besproken, maar in 2016 heeft de Blaricumse politie de voorkeur voor uitbreiding op de Huizerweg uitgesproken. De algehele bevinding is dat uitbreiding op de huidige plek de meest logische keuze is.

Als de raad inderdaad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft, dan komt het voorstel nog zes weken ter inzage te liggen en is het indienen ven bezwaarschriften mogelijk. Mochten er zienswijzen binnenkomen, dan handelt het college van burgemeester en wethouders deze af. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren