ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Peperdure Ferrari gecrasht tegen een boom bij Hilversum | NH Gooi
  • Thema Ongeval
  • Dinsdag 18 januari 2022 om 13:16 | bijgewerkt: om 15:56 uur
  • Melle Bos

Net over de grens van Noord-Holland bij Baarn is vanmiddag een knalrode Ferrari tegen een boom tot stilstand gekomen. Het gaat om een zeer zeldzaam model met een prijskaartje van boven de 2.5 miljoen euro.  Volgens de politie raakte er niemand gewond.

NH Nieuws

De peperdure Italiaanse sportwagen reed op de Amsterdamsestraatweg in Baarn en raakte rond 11:30 uur van de weg. Het gaat om de Ferrari Enzo, een super exclusief model waarvan er maar vierhonderd rondrijden op de hele wereld. Er waren verder geen andere auto's betrokken bij het ongeluk.

De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Het is niet duidelijk of er veel te hard werd gereden. Omdat het gaat om een eenzijdig ongeluk doet de politie geen verder onderzoek. "Het is nu slechts nog een verzekeringszaak" vertelt een woordvoerder aan NH Nieuws.

Proefrit

De auto reed tijdens het ongeluk met een groen handelaarskenteken. Dit kenteken wordt gebruikt door autohandelaren voor bijvoorbeeld een proefrit of om het voertuig naar een garage te brengen. 

Zeven kilometer verderop zit Ferrari-dealer Kroymans. Op social media is te zien dat het bedrijf een Ferrari Enzo in de showroom heeft staan. Het bedrijf kan niet bevestigen dat het om dezelfde auto gaat. 

Als een auto tijdens een proefrit schade oploopt, is degene die de schade veroorzaakt verantwoordelijk. In dit geval is dat dus de bestuurder. Hoeveel de bestuurder daadwerkelijk moet betalen, hangt van de verzekering af.Ferrari Enzo

De Ferrari Enzo is niet zomaar een Ferrari. Tussen 2002 en 2005 verschenen er in totaal maar vierhonderd exemplaren van de Ferrari Enzo wereldwijd.  De laatste werd speciaal gemaakt voor Paus Johannes Paulus II. Het model is vernoemd naar de oprichter van het Italiaanse sportautomerk, Enzo Ferrari.

Ferrari crash
Ferrari crash Caspar Huurdeman Fotografie

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren