ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tegenslag voor Weesper kinderopvang: gemeente weigert alsnog vergunning | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 25 januari om 11:07 | bijgewerkt: om 11:24 uur
  • Sjoerd Stoop

Een enorme tegenvaller voor Weesper ouders op zoek naar kinderopvang: de gemeente heeft de vergunning voor de komst van een kinderdagverblijf op een bedrijventerrein geweigerd. Dat terwijl Weesp een enorm tekort heeft aan opvangplekken en letterlijk elke plek hard nodig is. 

Kinderopvang school schoolplein kinderen
Kinderopvang school schoolplein kinderen Adobe Stock

De geweigerde vergunning is van kinderopvang Liefjes, een bedrijf dat afgelopen voorjaar startte in Weesp met dertig kinderopvangplekken. Het bedrijf kreeg destijds een vergunning door een fout van de gemeente. Weesp overschreed de wettelijke termijn van de vergunningaanvraag en moest hem toen wel verlenen. 

Weesp kreeg een hoop bezwaren tegen de kinderopvang op het bedrijventerrein. Aan de hand van onder meer de bezwaren - en een stedenbouwkundig advies - heeft Weesp de vergunning nogmaals onder de loep genomen en alsnog geweigerd. Er wordt onder meer gewezen op het bestemmingsplan: dat staat kinderopvang op de bewuste plek niet toe. 

Ouders de dupe

De geweigerde vergunning betekent nu dat Liefjes moet stoppen met haar kinderopvang. Het betekent voor ouders een acuut probleem, omdat ze hun kinderen nu niet meer kunnen laten opvangen. Weesp laat weten samen met de kinderopvangorganisatie te kijken naar oplossingen voor de ouders. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren