ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum gaat aan de slag met aanpak drugscriminaliteit op school en onder jongeren | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 26 januari om 15:22 | bijgewerkt: om 15:29 uur
  • Sjoerd Stoop

Hilversum gaat met onder meer scholen en de politie aan de slag om drugscriminaliteit onder jongeren te stoppen. Dat gebeurt door middel van lessen over de gevaren van drugscriminaliteit op scholen. De maatregel volgt onder meer nadat er afgelopen jaar al signalen waren dat Hilversumse scholieren op school in aanraking kwamen met drugs. Het probleem had toen al de aandacht.

Drugsdealer
Drugsdealer Adobe Stock

Hilversum wil de drugscriminaliteit onder jongeren aanpakken door jeugd al vroeg met hun neus op de gevaren te drukken. Dat moet er aan de ene kant voor zorgen dat jongeren de stap naar de criminaliteit niet maken, maar aan de andere kant ook dat jongeren, ouders, docenten en ander schoolpersoneel het herkennen als ze zien dat jongeren de fout in gaan. 

De aanpak van drugscriminaliteit onder jongeren heeft al langer de aandacht van de gemeente. "De straatwaarde van drugs is zo hoog, dat hier lucratieve verdienmodellen achter zitten die jongvolwassenen moeilijk kunnen weerstaan. Door normvervaging lijken veel jongeren het drugsgebruik, de handel in drugs en buitensporig geweld normaal te gaan vinden", aldus de gemeente. 

Drugs op school

Drugsgebruik en drugshandel is niet altijd zichtbaar, maar speelt wel degelijk ook onder Gooise jongeren. Vorig jaar nog bracht NH Nieuws aan het licht dat op het Gemeentelijk gymnasium scholieren harddrugs zoals speed en ketamine gebruikten op de toiletten van de school. Daarnaast waren er signalen dat de drugs ook verhandeld werden op en rond de school. 

De drugsproblematiek op de Hilversumse school was voor de gemeente nog eens een extra argument om snel met de drugscriminaliteit onder jongeren aan de slag te gaan. Vandaag zetten de gemeente, scholen en de politie hun handtekening onder een overeenkomst om de drugscriminaliteit samen tegen te gaan. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren