ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Koophuis in Blaricum niet alleen voor miljonairs, maar ook voor gelukkige loters | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Donderdag 24 februari 2022 om 07:30
  • Mark Arents

De huizenprijzen in 't Gooi schieten door het dak. Blaricum brak afgelopen jaar zelfs een record: de gemiddelde koopsom lag daar in 2021 boven een miljoen. Kom je zonder zes nullen op je bankrekening het dorp nog wel in? "Het is zeker mogelijk om hier nog onder een miljoen te kopen", vertelt makelaar Patricia Spierenburg.

NH Nieuws

"Het is alleen niet makkelijk", voegt ze daar wel snel aan toe. "Mondjesmaat worden er betaalbare woningen aangeboden, dus kom daar maar eens tussen." Spierenburg is makelaar voor woningcorporatie Dudok Wonen. "Wij bieden nog betaalbare koopwoningen aan in Hilversum, Blaricum, Naarden en Bussum."

Om voor zo'n woning in aanmerking te komen moet je wel aan wat voorwaarden voldoen. Zo moet je onder een inkomensgrens van ruim 50.000 euro verdienen en krijg je voorrang als je een sociale huurwoning in 't Gooi achterlaat. "Toch krijgen wij per koopwoning die we aanbieden wel honderd aanmeldingen. Dat geeft de nood wel aan."

Geluk

Via een loting worden woningen uiteindelijk verkocht. Het inkomen van de koper bepaalt uiteindelijk de echte koopprijs, niks overbieden dus. "Heel fijn dat we in deze markt zoveel geluk hebben gehad", vertelt de 26-jarige Wessel Roest die met zijn vriendin via Dudok Wonen een koophuis bemachtigde. "Ons paleis."

"Een miljoen hebben wij als starters natuurlijk niet te besteden"
Wessel Roest, vond betaalbare koopwoning

Daarbij bleven ze ver onder de miljoen euro, die inmiddels dus gemiddeld is in Blaricum. "De woning stond voor 200.000 euro te koop. Een miljoen hebben wij als starters natuurlijk niet te besteden."

Zogenaamde druppel

Een koopwoning in Blaricum is dus niet alleen voor miljonairs haalbaar, maar ook voor de gelukkige loter. Makelaar Spierenburg hoopt van harte dat er meer van dit soort projecten ontstaan. "Wij verkopen in totaal zo'n honderd woningen per jaar. Ik besef ook wel dat wij daarmee slechts een heel klein deel van de doelgroep helpen, maar dat is wel waarvoor we het doen."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren