ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise voedselbankklanten met kwart gedaald, wel grote zorgen over dit jaar | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 24 mei om 14:53 | bijgewerkt: om 14:59 uur
  • Sjoerd Stoop

De Gooise voedselbank heeft het afgelopen jaar flink minder mensen moeten helpen aan voedselpakketten. Het aantal voedselbankklanten lag een kwart lager dan het jaar ervoor. Toch is dat wel het enige goede nieuws: dit jaar wordt weer een toename verwacht. 

Voedselbank stock
Voedselbank stock Adobe Stock

Dat er veel minder mensen aanspraak moesten maken op de hulp van de voedselbank kwam vooral door de steunmaatregelen rond de coronacrisis. Door de steun konden mensen beter rondkomen en was de noodhulp uiteindelijk niet meer nodig. Ook de aantrekkende economie speelde een rol: er kwam meer werkgelegenheid, waardoor veel klanten meer te besteden hadden. 

Al met al hadden het afgelopen jaar 735 mensen uit 't Gooi hulp van de voedselbank nodig. De voedselbank merkte vooral dat juist meer jongeren de voedselhulp nodig hadden. Het aantal voedselbankklanten onder de dertig jaar steeg met zo'n negen procent. De voedselbank denkt dat ook dat te maken heeft met de coronacrisis, die voor jongeren erg ingrijpend was. 

Meer pakketten

De Gooise voedselbank moest het afgelopen jaar wel meer voedselpakketten verdelen, omdat de mensen die nog wel hulp nodig hadden vaak langer hulp nodig hadden. 

Toename

Hoewel het er over afgelopen jaar redelijk goed uitzag, hangt de voedselbank allesbehalve de vlag uit. Voor dit jaar wordt juist verwacht dat meer mensen naar de voedselbank moeten. Dat heeft alles te maken met de alsmaar toenemende inflatie en de fors stijgende energiekosten, waardoor meer mensen minder te besteden hebben.

Naar verwachting speelt ook de vluchtelingenstroom van Oekraïense vluchtelingen mee: veel vluchtelingen worden door de voedselbank - zij het vaak tijdelijk - geholpen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren