ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Minuut stilte voor overleden conducteur: collega's geschokt door overlijden na aanvaring zwartrijders | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 20 juni om 15:18 | bijgewerkt: om 15:26 uur
  • Thijs de Kreij

Het overlijden van de conducteur op het station van Hilversum gisteravond leidt tot een 'diepe schok' onder collega's van de man en andere medewerkers van de NS. Dat vertelt een woordvoerder van het spoorwegbedrijf. "Het is verschrikkelijk dat je collega tijdens zijn werkzaamheden overlijdt", vertelt de woordvoerder.

Station Hilversum
Station Hilversum NH Nieuws / Suzette Nesselaar

Zeker driehonderd spoormedewerkers hebben vanochtend al een minuut stilte gehouden voor hun overleden collega. Dat gebeurde voor het hoofdkantoor van de NS, waar leden van de spoorvakbond al waren om te demonstreren voor een betere cao. Het protest begon met een eerbetoon aan de omgekomen collega. 

Vakbond FNV Spoor laat weten 'diep aangeslagen door dit zo droevige verlies' te zijn. De twee vakbonden willen verder niet dieper op de dood van hun collega en wat daar aan vooraf gegaan is ingaan. 

"We zijn diep aangeslagen door dit zo droevige verlies en zijn allemaal in rouw. Verder wachten we gewoon het onderzoek af"
Woordvoerder vakbond fnv spoor

Onwel na aanvaring

De conducteur kwam gisteren om het leven nadat hij het in de trein - die vertrok vanaf Amsterdam Centraal - aan de stok kreeg met twee jonge zwartrijders. Een woordvoerder van de NS vertelt dat er een woordenwisseling was en dat er geduwd en getrokken werd. De conducteur en zijn collega's in de trein trokken daarom aan de bel bij de politie en bleven op advies van de agenten verder op afstand. 

De agenten stonden op station Hilversum klaar om de twee zwartrijders in de kraag te vatten. Op hetzelfde moment ging de conducteur op een bankje zitten. Daar raakte hij onwel. Hulpdiensten hebben de man nog proberen te reanimeren, maar de hulp mocht niet baten. 

Al veertig jaar NS-medewerker

De overleden conducteur - een man van 62 jaar uit Hengelo - werkte al veertig jaar voor de NS. Voor nabestaanden en de directe collega's van de man wordt hulp geregeld.

Het is nog onduidelijk of en hoe alle gebeurtenissen verband met elkaar hebben. De politie doet nog verder onderzoek.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren