ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen verband tussen opstootje en overlijden conducteur, jongens vrijgelaten | NH Gooi

De politie heeft geen verband gevonden tussen het opstootje in de trein en het onwel worden en overlijden van de conducteur op station Hilversum zondagavond. De twee jongens van 15 en 16 jaar zijn gisteren vrijgelaten. 

Station Hilversum
Station Hilversum NH Nieuws / Suzette Nesselaar

De jongens hebben wel een boete gekregen, omdat ze zich niet konden identificeren en aan het zwartrijden waren in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. De twee Hilversummers werden erop aangesproken dat zij geen geldig vervoersbewijs konden laten zien. Dat mondde uit in een woordenwisseling. Twee andere conducteurs kwamen helpen.

"Tijdens het opstootje werd er wat geduwd en getrokken", vertelde de politie eerder aan NH Nieuws. Op station Hilversum is één van de twee jongens gearresteerd en de andere jongen is thuis opgepakt. Gisteren werden zij dus weer vrijgelaten.

Na het opstootje ging de 62-jarige conducteur uit Hengelo op een bankje zitten en werd hij onwel. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar overleed op het perron. De man werkte al veertig jaar voor de NS. Voor nabestaanden en zijn directe collega's is hulp geregeld.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren