ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Spannende dag voor Hilversumse Mallorca-verdachten: tot welke straffen worden ze veroordeeld? | NH Gooi
  • Vrijdag 18 november om 07:00 | bijgewerkt: om 09:35 uur
  • Sjoerd Stoop

De negen Hilversumse jongeren die verdacht worden van het zware geweld op het Spaanse eiland Mallorca anderhalf jaar geleden, horen vandaag tot welke straffen ze veroordeeld worden. De ogen zijn vooral gericht op de drie hoofdverdachten: Sanil B., Hein B. en Mees T. Een maand geleden klonken er strafeisen van celstraffen tot tien jaar tegen dat drietal. 

Mallorca gedenkplek Carlo Heuvelman
Mallorca gedenkplek Carlo Heuvelman NOS

De uitspraak en de uiteindelijke straffen voor de negen Hilversumse jongeren vormen het voorlopige eindpunt van een zaak die Hilversum, maar ook zeker de rest van Nederland, lang in haar greep hield. 

Het nieuws over de fatale uitgaansnacht op het Spaanse vakantie-eiland - waarbij zeker drie landgenoten zwaargewond raakten - zorgde direct voor heftige reacties.  Toen één van de slachtoffers, de toen 27-jarige Carlo Heuvelman, een paar dagen later overleed aan de gevolgen van het geweld, liepen de emoties verder op. 

Al snel werd bekend dat een groep Gooise jongeren verdacht wordt van het geweld. Het lijstje met hun namen en een video van de fatale uitgaansavond ging rond op social media. Het leidde uiteindelijk tot de aanhouding van negen Hilversumse jongeren. 

"Ik schrik enorm van deze straf. Helemaal omdat het gaat om iets wat ik niet heb gedaan"
Mallorca-hoofdverdachte Sanil B.

Strafeisen tot tien jaar cel

Drie van hen worden verdacht van de doodslag van Carlo Heuvelman: Sanil B., Hein B. en Mees T. Ze hoorden een maand geleden de zwaarste celstraffen tegen zich eisen. Sanil B. hangt een celstraf van tien jaar boven het hoofd, Hein B. en Mees T. kunnen voor acht jaar achter de tralies kunnen verdwijnen. 

Justitie rekent het drietal aan dat ze geen openheid van zaken hebben gegeven over de gewelddadigheden. Zo houden ze allemaal vol niet te weten wie er verantwoordelijk is voor de dood van Carlo; ze zeggen hem niet eens te hebben gezien. De jongeren bekennen alleen wat bewezen wordt door videobeelden, de rest ontkennen ze. 

De hoge strafeisen zorgden voor een schok onder de drie hoofdverdachten. Sanil B. schrok vooral van zijn strafeis voor tien jaar cel. "Helemaal omdat het gaat om iets wat ik niet heb gedaan", aldus de jonge Hilversummer.

Andere verdachten

Tegen vijf andere verdachten - Lukas O., Daan van S., Lars van den H., Kaan B. en Stan F. - werden lagere straffen geëist, variërend van anderhalf jaar tot werkstraffen. Deze verdachten hebben veel mindere verdenkingen tegen zich: van poging tot doodslag tot openlijk geweld.

De negende verdachte, Martijn T., kan volgens justitie vrijgesproken worden. Van hem staat zo goed als vast dat hij op de bewuste avond niet gevochten heeft. 

Nabestaanden van Carlo

De uitspraak van de zaak wordt op afstand gevolgd door de nabestaanden en vrienden van Carlo Heuvelman. 

Ze volgden het proces anderhalve maand geleden op de voet en spraken de negen Hilversumse verdachten met een emotioneel betoog toe. De vrienden en de moeder van Carlo vertelden vooral hoe ze Carlo herdenken, hoe ze de zware week rond het geweld en zijn uiteindelijke dood hebben meegemaakt en vooral hoe ze hem tot op de dag van vandaag missen. De vader van Carlo deed een laatste emotionele oproep aan de verdachten om nu 'eindelijk eens een vent te zijn' en te vertellen wat er gebeurd is. Een oproep die tot nu toe onbeantwoord is gebleven. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren