ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verdachten dodelijke Hilversumse woningbrand komend voorjaar voor de rechter | NH Gooi
  • Woensdag 30 november 2022 om 16:58 | bijgewerkt: om 17:06 uur
  • Sjoerd Stoop

De drie verdachten van de fatale woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof anderhalf jaar geleden, horen komend voorjaar welke celstraf ze boven het hoofd hangt. Door de brand kwamen Marco en Vanessa, de twee bewoners van het huis, om het leven. Het drietal wordt ervan verdacht de brand te hebben aangestoken.

Twee zwaargewonden na felle brand in Hilversums rijtjeshuis
Twee zwaargewonden na felle brand in Hilversums rijtjeshuis Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De fatale brand in mei vorig jaar was het tragische dieptepunt van een langere reeks pesterijen tegen het gelukkige echtpaar, dat al een kwart eeuw aan de Lutherhof woonde. De weken en maanden voor de brand gingen er al eens stenen door de ruiten, eieren tegen de ruiten en lag er een dode rat op de stoep.

De brand was een volgende 'pesterij'. De drie Hilversummers verklaarden al eerder voor de rechter een 'grapje' uit te willen halen met het echtpaar. Ze haalden benzine, goten het door de brievenbus van het huis en staken het aan. Ook gooiden ze nog eens een steen door de ruit. 

Vlammenzee

Marco en Vanessa lagen op de bewuste vroege ochtend nog te slapen en werden compleet overvallen door de vlammenzee. Ze konden geen kant meer op en werden door de brandweer zwaargewond uit hun huis gehaald. Op straat worden ze gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Tevergeefs: Vanessa overlijdt dezelfde dag, Marco een dag later. 

De zaak komt nu volgend voorjaar voor de rechter, zo bevestigt justitie. De fatale brand is dan zo'n twee jaar geleden. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat het lang duurde voordat het onderzoek klaar was.

Verdachten op vrije voeten

De drie Hilversummers moeten zich eind maart voor de rechter verantwoorden. De jongste van het drietal – op het moment van de brand nog 17 jaar – wordt door justitie gezien als hoofdverdachte. Zijn zaak wordt hoogstwaarschijnlijk achter gesloten deuren behandeld. De twee anderen zouden hem geholpen hebben: één ging mee benzine halen, de ander leende zijn bankpas ervoor uit. 

De drie verdachten zijn al langere tijd op vrije voeten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 02:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren