ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 14-jarige verdachte opgepakt voor neersteken leeftijdsgenoot | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Maandag 06 februari 2023 om 07:00 | bijgewerkt: om 10:55 uur
  • Redactie

Een 14-jarige Hilversummer is gisterochtend opgepakt voor de steekpartij afgelopen week waarbij een leeftijdsgenoot gewond raakte. Dat meldt de politie. 

Politie politieauto stock algemeen oude doos
De verdachte zit de komende dagen vast gedurende het politieonderzoek. De jongen wordt vandaag verhoord. 

Het 14-jarige slachtoffer meldde zich vrijdag aan het einde van de middag bij een huisartsenpost met een forse steekwond. Vanuit daar werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht ter observatie. Het slachtoffer zou volgens de politie mogelijk zijn neergestoken op de Neuweg vlakbij een sportveldje. 

Toename geweld

Sinds 2017 is in Nederland een toename te zien in geweld door jongeren. Veel burgemeesters willen een messenverbod voor minderjarigen. Het kabinet werkt aan een wet die de verkoop van bepaalde messen aan jongeren moet verbieden.


In het Gooi deden ze in 2021 mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Dat gebeurde omdat ook in 't Gooi te merken was dat het wapengebruik door jongeren toeneemt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren