ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Waardevolle' metalen muziektent verdwijnt binnenkort echt van Hilversumse Kerkbrink | NH Gooi

'Waardevolle' metalen muziektent verdwijnt binnenkort echt van Hilversumse Kerkbrink

  • Maandag 03 april 2023 om 16:44 | bijgewerkt: om 16:51 uur
  • Nina Vermeulen

De kogel is door de kerk voor de grote metalen muziektent die al vijftien jaar op de Hilversumse Kerkbrink staat: hij gaat weg. De muziektent op die bewuste plek roept al langer tegenstrijdige reacties op.

Muziektent op de Kerkbrink in Hilversum
Muziektent op de Kerkbrink in Hilversum

De gemeente Hilversum heeft plannen voor het maken van een nieuw mediaplein op de Kerkbrink die eind zomer 2024 gerealiseerd zouden moeten worden. Het nieuwe mediaplein zou het historische karakter van de stad moeten combineren met de mediakant. En hier is geen plek meer voor de omstreden muziektent.

Metalen kooi

Sinds de komst roept de muziektent al gemengde reacties op, zo werd het al 'metalen kooi' genoemd door omwonenden. Eerder zijn er ook al petities geweest voor het behoud van de tent, maar desondanks wordt de tent toch verwijderd.

De muziektent is geplaatst voor optredens of evenementen, maar dient nu als afspreekpunt voor veel buurtbewoners. De tent zou de functie niet meer behouden en daarom het plein moeten verlaten. 

Verantwoordelijk wethouder Arno Scheepers laat wel weten dat de 'metalen kooi' wel degelijk wat waard kan zijn. De metaalprijs is afgelopen jaar namelijk met 60 procent gestegen. Wat er daadwerkelijk met de tent gaat gebeuren is nog onbekend.