ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eerste hulp Hilversums ziekenhuis bijna drie uur dicht om mogelijk gevaarlijke patiënt | NH Gooi
  • Thema Gezondheid
  • Woensdag 26 april 2023 om 10:49 | bijgewerkt: donderdag 27 april 2023 om 16:11 uur
  • Jeroen Rooseboom de Vries

De eerste hulp van het Hilversumse ziekenhuis Tergooi is vannacht bijna drie uur dicht geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke situatie. Volgens een woordvoerder kwam er een patiënt binnen die een mogelijk gevaarlijke stof had ingenomen en was er gevaar voor anderen.

Mogelijk gevaarlijke patiënt Tergooi
Mogelijk gevaarlijke patiënt Tergooi Inter Visual Studio

Rond 0.30 uur 's nachts kwam de patiënt binnen. Deze persoon zou mogelijk een vloeistof hebben binnengekregen die bij uitademing gevaarlijk kon zijn voor de staf van het ziekenhuis en de andere patiënten. De woordvoerder vertelt dat het dan een standaardprocedure is om de hele afdeling te sluiten. 

Een speciaal team van de brandweer heeft de patiënt onderzocht en kwam tot de conclusie dat de stof die hij had binnengekregen niet gevaarlijk was. Rond 3.15 uur ging de spoedeisende hulp weer open.

Zeldzaam

Op het incident kwamen veel hulpdiensten af om de omgeving veilig te stellen, maar de eerste hulp is niet ontruimd. Volgens de woordvoerder komt een situatie zoals deze niet vaak voor. Er zijn gesprekken gevoerd met het personeel van het ziekenhuis om te kijken of iedereen nog oké was. Tergooi draait ondertussen weer op de normale manier.

Met de patiënt zelf lijkt het, naar omstandigheden, ook goed te gaan. Hij ligt op de reguliere verpleegafdeling van het ziekenhuis. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren