ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eemnes krijgt langstzittende burgemeester van Nederland: Van Benthem blijft | NH Gooi
  • Regio Eemnes
  • Thema Politiek
  • Woensdag 26 april 2023 om 14:57
  • Petra de Beij

Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes mag nog eens zes jaar blijven. De gemeenteraad van Eemnes besloot eerder deze week unaniem dat Van Benthem een vierde ambtsperiode verdient. Dat maakt dat hij over een paar maanden de langstzittende burgemeester van Nederland wordt.

Eemnes krijgt de langstzittende burgemeester van Nederland
Burgemeester Roland van Benthem Archief NH Nieuws

Het is nog slechts een formaliteit, maar eerst moet de aanbeveling van de gemeenteraad via de commissaris van de koningin naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na goedkeuring van de minister en de benoeming door de Kroon is Van Benthem de burgemeester met de meeste dienstjaren binnen één gemeente.

Van Benthem is blij met zijn herbenoeming :’Ik geniet nog elke dag, het blijft een boeiend ambt en Eemnes is gewoon een leuke gemeente. Het is bijzonder eervol om nog burgemeester te mogen blijven.’

Pensioen

Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden, is op dit moment nog de langstzittende burgemeester van het land, maar de 66-jarige Lenferink heeft de koning onlangs om ontslag verzocht. Hij gaat op 1 september met pensioen. Burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel, tot voor kort nog nummer twee, nam eerder deze maand afscheid.

Van Benthem die inmiddels 18 jaar in dienst in van de gemeente Eemnes neemt dan na de zomervakantie de eerste plek in.

Roland van Benthem

Roland van Benthem (1968) is opgeleid als registeraccountant. Hij werkte onder meer bij de Belastingdienst, op diverse ministeries en bij het Kabinet der Koningin. In Eemnes gebruikt hij zijn boekhoudkundige en bestuurlijke kennis onder meer als portefeuillehouder Financiën.

Op 1 september 2005 werd Van Benthem burgemeester van Eemnes. Eerder was hij gemeenteraadslid in Zeist en rond zijn benoeming was hij ook Statenlid van de provincie Utrecht. Bij zijn afscheid van de provincie Utrecht werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren