ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum behoort tot tien meest aantrekkelijke steden om te wonen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Woensdag 24 mei 2023 om 17:07 | bijgewerkt: donderdag 25 mei 2023 om 10:22 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Hilversum behoort tot de meest aantrekkelijke plekken om te wonen. Na Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Utrecht én Leidschendam-Voorburg is er geen betere plaats om te vertoeven dan in het Gooise dorp, zegt onderzoeksbureau Atlas Research. 

Hilversum centrum luchtfoto
Vranz van Maaren

Het onderzoeksbureau vergelijkt ieder jaar de 50 grootste gemeenten op zo'n 50 verschillende indicatoren. Ze kijken dan onder andere naar werkgelegenheid, veiligheid, voorzieningen, natuur en cultuur. 

De afgelopen jaren viel Hilversum nog ver buiten de top 10, maar dit jaar heeft Hilversum - met een keurige zesde plek - een enorme inhaalsprint gedaan. Hilversum scoort met name goed op algemene woonaantrekkelijkheid en op bereikbaarheid. Het ligt bijvoorbeeld dichtbij grote steden zoals Amsterdam en Utrecht.

Eerste plek

Helemaal bovenaan de lijst staat de grootste stad van onze provincie: Amsterdam. Andere Noord-Hollandse steden die het goed doen zijn Amstelveen (op 2) en Haarlem (op 9).

Een plaats uit de provincie die het wat minder goed doet is Hoorn, op plek 36. Een onderzoeker van Atlas laat aan NH weten dat dit komt vanwege slechtere bereikbaarheid, weinig voorzieningen en beperkte onderwijsmogelijkheden. 

Helemaal onderaan de lijst staat Emmen uit Drenthe. Zij moeten nog aan de weg timmeren als het gaat om werkgelegenheid en het horeca-aanbod. 

De top 10 aantrekkelijkste steden volgens Atlas voor gemeenten:

1. Amsterdam
2. Amstelveen
3. Leiden
4. Utrecht
5. Leidschendam-Voorburg
6. Hilversum
7. Den Haag
8. Rotterdam
9. Haarlem
10. Delft

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren