ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Klas van Olivier (12) trots op Alpe D'HuZes-prestatie: 'Hij is een echte doorzetter' | NH Gooi
  • Donderdag 01 juni 2023 om 13:44 | bijgewerkt: om 14:21 uur
  • Redactie 't Gooi

5.000 deelnemers beklimmen vandaag de Franse berg Alpe D'HuZes. De Loosdrechtse Olivier (12) en zijn zusje Juliette (10) beklommen deze berg vandaag om geld op te halen voor kankeronderzoek. Via een liveverbinding lieten de klasgenoten van Olivier weten dat ze trots zijn op hem.

NH Nieuws

Een jaar geleden kreeg hun moeder Maartje de diagnose borstkanker. "Ik had een best wel grote tumor en daarnaast ook uitzaaiingen in de lymfeklieren", vertelde Maartje van Eijndhoven eerder aan NH. Dat had veel impact op het gezin. "Ik was best vaak bang", vertelde Olivier. "Op school vroeg ik me dan af: als ik thuiskom, is mama er dan nog wel?"

"Toen mama ziek werd, zei ik meteen: ik wil iets doen", vertelt Olivier. Dat werd een actie waarbij hij zich honderd uur opsloot in de tuin. Zijn zusje liep een paar maanden later de halve marathon van Egmond. "Daarmee hebben we samen al heel veel geld opgehaald voor Alpe d'HuZes", vertelt een trotse Juliette.

Trots

Maar nu heeft Olivier samen met zijn moeder en zijn zusje de berg beklommen. Via een liveverbinding bij de finish laten zijn klasgenoten weten dat ze trots op hem zijn. "Het is heel knap wat je allemaal doet. Dat hij elke keer door blijft gaan en doorzet", laten de leerlingen van de Goudenregenschool weten. 

Ook voor moeder Maartje lijkt de belangrijkste finishlijn eindelijk in zicht. De woensdag na de beklimming krijgt zij haar allerlaatste behandeling. Haar meest recente scan gaf al aan dat ze schoon was. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren