ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent College vindt oversteekplaats Bavinckschool niet gevaarlijk, ondanks noodoproep ouders en leraren | NH Gooi
  • Thema Onderwijs
  • Vrijdag 02 juni 2023 om 07:00 | bijgewerkt: om 12:55 uur
  • Daan Visser

Het college is niet van plan extra veiligheidsmaatregelen te nemen bij de oversteekplaats voor basisschool de Bavinck op de Bosdrift. Eind maart kwam de school in actie om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie voor hun deur. Die is volgens de school namelijk erg onveilig, maar het college oordeelt nu dat deze oversteekplaats wel veilig is. 

Snapshot Video 239284 (01:00)

"We zijn bekend met de situatie bij deze locatie. Echter zijn wij van mening dat de situatie hier niet gevaarlijk is. Er passeren hier gemiddeld 2.500 motorvoertuigen en 2.300 fietsers per etmaal', zo reageert het college.

'Voor de geregelde oversteek ligt een drempel en tevens staat er ‘school’ op het wegdek. Hiernaast wordt bij het oversteken door de school gebruik gemaakt van klaar-overs.' Het college geeft hiermee antwoord op de artikel 41-vragen die begin april zijn gesteld door de PvdA.

Ludieke actie

Het oordeel van het college staat echter haaks op het oordeel van de Bavinckschool zelf, die het zelf op regelmatige basis incidenten zien plaatsvinden tijdens de ochtendspits. 

De basisschool aan de Bosdrift in Hilversum voerde dit jaar een ludieke actie uit door tijdens de drukke ochtendspits te klaar-overen met een zelfgeknutselde slagboom, om het langsrazende verkeer een halt toe te roepen. Dit om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie voor hun deur.

Tekst gaat verder.

"In de afgelopen twee maanden zijn er al 35 incidenten met auto's en fietsers geweest die klaar-overs negeerden of door rood reden. Hier zijn ook daadwerkelijk mensen aangereden, gelukkig tot op heden zonder letsel", liet de directeur toen weten.

Kort na de actie heeft het college wel laten handhaven bij de Bosdrift. 'Hierbij zijn in de eerste week boetes uitgedeeld, wat in de tweede week al niet meer nodig bleek te zijn.' 

De Banvinck laat weten teleurgesteld te zijn in het oordeel van het college. "We vinden het jammer dat we met onze actie niet het college hebben kunnen overtuigen hoe menens het is." De school zegt verder geen dergelijke acties in de koker te hebben.

Andere scholen

De Bavinck is niet de enige school die recent aan de bel trok betreffende de verkeerssituaties voor de deur. Zo gingen de Elckerlyc en de Wilgetoren de Bavinck voor. Ook deze scholen liepen tegen dezelfde muur aan als de school aan de Bosdrift. 

De PvdA stelt in hun vragen voor om mogelijke aanvullende maatregelen bij de Bavinck te gebruiken als proef voor vergelijkbare situaties bij andere scholen, maar ook hier wil het college niet aan. 'Elke situatie moet op zijn eigen situatie worden beoordeeld en kent eigen specifieke maatregelen.'

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren