ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Konijn Nina met hok en al gedumpt bij kinderboerderij Nederhorst den Berg | NH Gooi

Woedend is de boerin van de kinderboerderij in Nederhorst den Berg: zomaar is er vannacht een konijn bij haar 'gedumpt'. Met een hok, wat houtjes en een in kinderhandschrift geschreven briefje werd het witte konijn zomaar over het hek heen gezet. "Dit doe je gewoon niet", reageert de boerin. Toch lijkt het avontuur goed afgelopen. 

Konijn gedumpt
Foto: Facebook - Trudi van Wijk de Jong

De boerin vertelt dat ze vanmorgen gek opkeek toen ze een witte plastic zak voor haar erf zag liggen. "Toen ik de dieren vanochtend wilde gaan voeren zag ik een zak liggen. Toen ik verder keek, zag ik tot mijn grote verbazing een hok met wit konijn erin."

Ze was naar eigen zeggen met stomheid geslagen: "Wie doet nou zoiets? In wat voor wereld leven we?"

Briefje

Even leek het alsof het konijn volledig anoniem was achtergelaten. "Toen ik later wat beter keek, zag ik onder de houtjes in het hok een briefje." Daar stond in kinderhandschrift op geschreven dat er niet meer voor het konijn kon worden gezorgd, en de naam van het dier: Nina. 

"Wie doet nou zoiets? In wat voor wereld leven we?"
Boerin Trudi

De eigenaresse van de kinderboerderij krijgt wel vaker verzoeken of ze dieren wil overnemen. Als dat past, vindt ze het doorgaans geen probleem. Maar bij konijnen is dit een ander verhaal: "Meerdere konijnen in een hok wordt 9 van de 10 keer een groot gevecht. Ik heb maar één hok dus helaas geen plek voor meerdere konijnen."

Uit woede en onmacht schrijft ze een bericht op Facebook. "Dit konijn is bij mij gedumpt. Eigenaar kom hem halen. Dit kun je niet zomaar doen", valt er te lezen. In de tussentijd belt ze met de dierenambulance die het dier in de loop van de middag zullen komen ophalen. 

Eind goed, al goed

Maar, even later kan die afspraak weer worden afgebeld. Een betrokken vrouw reageert onder de Facebook-post. Ze geeft aan dat ze nog een hok overheeft en het dier wel een nieuw thuis wil bieden. Even later verschijnt er onder de reactie een foto van konijn Nina in een groot hok, met verse hooi: "Opgelost". 

Toch hoopt de boerin dat het vorige baasje van Nina zich nog even goed achter de oren krabt: "Dit doe je gewoon niet."

Konijn Nina zal na zich hopelijk na dit vondelingenavontuur hopelijk snel thuis voelen in haar nieuwe huis. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren