ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen krijgt niet één, maar twee opvangschepen voor vluchtelingen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Maandag 30 oktober om 13:11 | bijgewerkt: om 13:14 uur
  • Sjoerd Stoop

Huizen krijgt niet één, maar twee boten waar de komende maanden vluchtelingen op opgevangen worden. Dat laat de gemeente weten. Er was tot nu toe steeds sprake van één boot.

Huizen haven luchtfoto
Gemeente Huizen

Dat er nu twee boten komen verandert verder niets. Het totale aantal vluchtelingen dat opgevangen worden blijft hetzelfde, ze worden alleen verdeeld over twee kleinere boten. Het gaat al met al om honderdvijftig tot tweehonderd vluchtelingen. 

Eerste bewoners deze week verwacht

De twee cruiseschepen leggen morgenochtend aan in de haven van Huizen, de dagen daarna worden ze klaargemaakt om als vluchtelingenopvang te dienen. De eerste bewoners van de schepen worden nog deze week verwacht. 

Huizen zet op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers vaart met het openen van de vluchtelingenopvang, omdat er een grote vraag naar opvangplekken is. De opvang op de twee schepen duurt tot april volgend jaar. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren