ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tweedehands beurs maakt goed speelgoed bereikbaar voor iedereen | NH Gooi

Tweedehands beurs maakt goed speelgoed bereikbaar voor iedereen

  • Regio Hilversum
  • Maandag 13 november 2023 om 18:00
  • Daan Bakker

“Speel-O-Theek” De Steeg in Hilversum organiseert ieder jaar de zogenaamde speelgoedbeurs. Dit is een beurs waar mensen tweedehands speelgoed kunnen inbrengen en aanschaffen. Een goede optie voor mensen die weinig te besteden hebben of liever duurzaam speelgoed kopen.

Speel-O-Theek De Steeg
Speel-O-Theek De Steeg|Speel-O-Theek De Steeg

De Speel-O-Theek in Hilversum is een plek waar mensen speelgoed kunnen huren voor een klein bedrag. In heel Nederland zijn Speel-O-Theken te vinden, De Steeg in Hilversum is een van de oudste. Ze vierde eerder dit jaar haar 40e verjaardag. Een paar jaar na de oprichting is de vereniging begonnen met het organiseren van de speelgoedbeurs.

Tijdens deze beurs kunnen mensen speelgoed kopen tegen een mooie prijs. Dit speelgoed is ingebracht door andere mensen die het niet meer nodig hebben. Die ontvangen dan het  merendeel van de opbrengst als het wordt verkocht. Het andere deel gaat naar de Speel-O-Theek om nieuw speelgoed aan te schaffen. 

'Degene die echt weinig te besteden hebben komen vaak niet, die hebben toch een soort schaamte’.
Jannie- Mede oprichter Speelgoedbeurs

Voor iedereen

Mensen zijn steeds bewuster bezig met wat ze kopen en wat ze weggooien. “Dat is ook echt onze insteek", vertelt oprichtster van de speelgoedbeurs Herma. Ze merkt dat steeds meer mensen lid worden en bezig zijn om niet te veel nieuwe spullen te kopen. “Mensen worden steeds bewuster”.

Door stijgende prijzen hebben veel Nederlanders minder te besteden. Het initiatief is daarom ook gericht op mensen met een wat kleinere beurs. "Degene die echt weinig te besteden hebben komen vaak niet, die hebben toch een soort schaamte", vertelt mede-oprichter Jannie. Toch blijft Speel-O-Theek de Steeg zich inzetten voor deze iedereen. De komende feestdagen moeten namelijk ook voor mensen met een kleine(re) beurs een feest worden.