ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bezwaarmakers tegen omstreden woontoren op grens Huizen volgende maand voor rechter | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Maandag 20 november om 13:55 | bijgewerkt: om 13:58 uur
  • NH Gooi

De bezwaarmakers van de grote omstreden woontoren op de grens van Naarden en Huizen staan volgende maand voor de rechter om de bouw van het gebouw tegen te houden. Dat laat de stichting Naardereng weten, een van de voornaamste bezwaarmakers. De groep buurtbewoners spreekt van 'een beslissende fase'.

Woontoren Driftweg Huizen
NH Nieuws

De bezwaarmakers proberen de woontoren al sinds dat de eerste plannen bekend werden tegen te houden. Vooral de grootte, maar ook de plek staat ze tegen. Het gebouw moet zo'n veertig meter hoog worden en zou moeten komen te staan aan de rand van beschermde natuur. De tegenstanders spreken dan ook van 'ongeoorloofde hoogbouw'. 

Hoewel er veel heel veel kanten bezwaar klinkt tegen de bouw - naast de buurtbewoners en natuurbeschermers hebben onder meer de gemeente Huizen en de provincie Noord-Holland bezwaar aangetekend - heeft de gemeente Gooise Meren toch een vergunning afgegeven. 

Met hun gang naar de rechter hopen de bezwaarmakers de bouw tegen te houden. Als ook de rechter ze ongelijk geeft, gaan ze door naar de Raad van State.

Buurtbewoners hebben geld nodig

Hoewel de zaak hoe dan ook voor de rechter komt volgende maand, zijn de bezwaarmakende buurtbewoners van de stichting Naardereng nog druk bezig om hun financiën voor de zaak rond te krijgen. 

De rechtsgang wordt bekostigd door donaties, maar is een dure grap: de stichting heeft zo'n zevenduizend euro nodig. Andere Huizers wordt daarom opgeroepen om te doneren 'om deze belangrijke en cruciale ronde in te gaan'.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren