ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het gaat goed met economie in Hilversum. Maar er zijn nog wel zorgpunten | NH Gooi
Het gaat goed met economie in Hilversum. Maar er zijn nog wel zorgpunten
Het gaat goed met economie in Hilversum. Maar er zijn nog wel zorgpunten

Door Erik Bootsman

Het gaat best goed met Hilversum. Dat blijkt uit de jaarlijkse "Monitor Economie" van de gemeente. Hierin wordt een beeld gegeven van economische kerngegevens, zoals werkgelegenheid en huisvesting voor bedrijven. 

Uit de monitor blijkt dat het aantal banen groeiende is in Hilversum. Vorig jaar steeg het aantal werkplekken in het dorp met 3,1 procent. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde. De werkloosheid daalde tot 3,4 procent. Ook dat is licht positief in vergelijking met het landelijke beeld.

Groei

Verder blijkt dat het aantal banen in de zorgsector sterk is gestegen ten opzichte van 2022. Een groei van 8 procent maar liefst. Dat komt voornamelijk doordat het nieuwe Tergooi ziekenhuis is geopend in dat jaar. De zorgsector is met die groei in grootte de derde werkgever na de media en de detailhandel in Hilversum.

Ook kwamen er meer bezoekers naar het centrum. In maart 2022 werden er 119.000 geteld. In september een jaar later waren dat er 160.000. En dat is goed voor de omzet en werkgelegenheid in het winkelgebied.

Zorgpunten

Er zijn nog wel zorgpunten voor de verdere groei van de economie. Zo blijkt het door ruimtegebrek moeilijk te zijn voor grote bedrijven om een geschikte vestigingsplek te vinden in Hilversum.

Bedrijven die goed bij Hilversum kunnen passen, kiezen hierdoor voor andere vestigingsplaatsen. Een ander punt van zorg is dat slechts 35 procent van de werkenden een baan heeft in Hilversum zelf.

De rest pendelt naar werk buiten de gemeente. Landelijk ligt dit percentage op 46 procent.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren