ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kickboksende honkballers HCAW starten zonder coach aan voorbereiding | NH Gooi
  • Thema Sport
  • Donderdag 14 december 2023 om 17:59 | bijgewerkt: vrijdag 15 december 2023 om 12:47 uur
  • Thomas Brood

Nog zonder coach zijn de honkballers van HCAW begonnen aan de voorbereiding op komend seizoen. Naast de reguliere trainingen volgen ze iedere dinsdagavond ook een kickbokstraining. "Een leuke manier om fit te worden. Na dat uurtje kom je helemaal zwetend uit de les", vertelt catcher Julian Goins. 

De honkballers van HCAW storten zich in de wereld van het kickboksen deze voorbereiding
De kickboksende honkballers van HCAW DFotografie

Vorig jaar kwam de selectie van HCAW in contact met Nikita Kosterman van de Bonjasky Academy. Zij was een bekende van pitching coach Shane Gnade en klikte goed met de honkballers toen ze als fysio stage liep in Bussum. Toen werd het voorstel gedaan om de honkballers een aantal kickbokstrainingen te geven. Zij geeft nu in totaal vijf trainingen aan de Noord-Hollanders.

"Het is niet ideaal. Voor het team zou het goed zijn als er iemand is die de leiding heeft en ons op sleeptouw neemt"
HCAW-catcher Julian Goins

Na het vertrek van Danny Rombley zitten de honkballers nog steeds zonder coach. HCAW was dicht bij een akkoord met coach Elton Koeiman van BSC Quick uit Amersfoort, maar dat ging op het laatste moment niet door. "Ik had hem graag als coach gewild, maar hij heeft volgens mij gekozen om bij Quick te blijven", zegt Goins.

Tekst loopt door onder foto.

De honkballers van HCAW storten zich in de wereld van het kickboksen deze voorbereiding
De kickboksende honkballers van HCAW DFotografie

Voor de de 29-jarige catcher en zijn team is het dus nog afwachten op de aanstelling van een nieuwe coach. "Het is altijd lastig om een coach aan te stellen. Je vist in een hele kleine vijver."

Tekst loopt door onder foto.

Julian Goins in actie
Julian Goins in actie Gerard Spaans / Orange Pictures)

Holland Series

Bij HCAW vertrok dit seizoen Kevin Dirksen. Ook Delano Selassa, die werd verkozen tot meest waardevolle speler van afgelopen seizoen, zal een groot deel van het seizoen missen omdat hij in het buitenland speelt. "Wij gaan strijden voor de eerste plek. Heel erg jammer dat ze weg zijn. Ze waren goed voor de groepsdynamiek. Delano kan wel weer aansluiten tijdens de play-offs. Met Denzel Brooks hebben wij een goede vervanger aangetrokken, maar het is altijd lastig om een speler excact te vervangen."      

In het voorjaar zal de hoofdklasse honkbal weer van start gaan.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren