ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise serval na tweeënhalve maand eindelijk gevangen: "Het was een felle rakker" | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Natuur
  • Dinsdag 02 januari om 14:02 | bijgewerkt: om 15:24 uur
  • Daan Visser

De ontsnapte serval uit 't Gooi is eindelijk gevangen. Maar liefst tweeënhalve maand bracht het dier door in de Gooise natuur en wist bij meerdere vangpogingen de dans te ontspringen. Rond het middaguur werd het dier uiteindelijk uit een boom geplukt op de Nieuw Bussummerheide in Huizen. 

De serval tijdens een eerdere poging om het dier te vangen
De serval tijdens een eerdere poging om het dier te vangen Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

Volgens de boswachter van het Goois Natuurreservaat was het een voorbijganger die het dier zag, waarna het beestje vijf meter hoog een boom in klom. De eerste poging om het dier uit de boom te halen mislukte, maar uiteindelijk wist de dierenambulance met een vangnet de katachtige te vangen. Ook de boswachter en het coördinerende Dogsearch Team waren erbij om het dier te helpen vangen. 

"Het was een felle rakker", lacht de boswachter. "Het dier was wat magere kant, maar niet per se slecht aan toe." De boswachter laat dan ook weten blij te zijn dat het dier gevangen is. "Het is een mooi dier, maar het hoort hier natuurlijk niet thuis. Zeker niet in dit klimaat."

"Mijn thee staat inmiddels koud op het aanrecht", vertelt Marianne Dalhuisen van het Dogsearch Team lachend. "We hadden zijn route en het territorium wat het dier zichzelf eigen had gemaakt al in het vizier." En toen het belletje binnenkwam dat het dier was gespot moest ze halsoverkop op pad. 

De eigenaar wil anoniem blijven, maar volgens Marianne is het dier inmiddels veilig thuis aan het bijkomen. Ook weten we door de vangst wat het geslacht is: een vrouwtje. 

Meerdere pogingen

Hierbij is een einde gekomen aan een maandenlange zoektocht. Sinds eind oktober zwierf het dier rond in 't Gooi en zijn er meerdere pogingen gedaan het dier te vangen. Het roofdier werd als eerste in alle vroegte gespot op de Gooise Heide. Sindsdien wordt er gezocht naar het beest, lange tijd zonder succes. Begin december werd werd de serval opnieuw gespot, ditmaal in een boom aan de Museumlaan in Huizen. Maar telkens wist het dier te ontkomen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren